در صنعت برای تبادل حرارت باید از سیالی استفاده کنیم که دارای ویژگی هایی باشد که از لحاظ کارایی مقرون به صرفه باشد. از سیالات مختلفی میتوان کمک گرفت که دارای خورندگی نیستند و دسترس پذیری آسانی را دارا میباشند و مهم ترین ویژگی این سیال ظرفیت گرمایی میباشد که یعنی میزان گرمای دریافتی برای افزایش دما و میزان گرمایی که برای کاهش دما باید از دست بدهد.
بهترین سیالی که میتواند تمامی این ویژگی ها را دارا باشد آب میباشد این سیال که با فرمول شیمیایی H2O شناخته می شود، دارای ظرفیت گرمایی بالایی میباشد و همچنین با عدم خورندگی روی فلزات، ایده آل ترین به حساب می آید.
در طبیعت آب خالص وجود ندارد و همراه با املاحی میباشد که فقط در صورتی که تغیر دما رخ دهد این املاح دیده میشوند و بخشی از این املاح ترکیبات موجود در آب عبارتند از: نیترات و نیتریت، آهن و منگنز، جامدات معلق، سولفات، فسفات، کلراید، فلوراید، کلسیم و سدیم و عناصر ناچیز
سه عامل اصلی که در جدار لوله ها و مخازن رسوب میکند عبارت است از کربنات سدیم، سولفات کلسیم، سولفات منیزم این ترکیبات برای بدن انسان لازم میباشد ولی برای تجهیزات سرمایشی گرمایشی مثل کندانسور , بویلر و شیر آلات و اتصالات مضر میباشند و باعث افت کارایی و کاهش کیفیت تبادل حرارت میشوند.
برای خنک کردن محیط های ساختمانی ادارای و تجاری و همچنین کارخانجات تولیدی از ماشین های سرمایشی استفاده میکنیم که چیلر نام دارد چیلر تراکمی برای ایجاد سرمایش نیاز به تبادل حرارت نیاز دارد که این امر در اواپراتور و کندانسور اتفاق می افتد در اواپراتور ( تبخیر کننده ) آب خنک میشود و به سمت ساختمان میرود و همچنین در کندانسور ( تقطیر کننده ) آبی که از برج خنک کننده آمده گرم می شود و در همین حین که دمای آن بالا میرود املاحی از خود برروی لوله های کندانسور به جا میگذارد که باعث کاهش انتقال حرارت می شود. اگر این اتفاق در مدت زمان بالایی با سختی آب بالا تکرار شود مسیر عبور آب داخل کندانسور مختل میگردد و از لوله های داخل کندانسور کم کم کیپ می شود.
وقتی لوله های کندانسور کیپ می شود گرمای چیلر نمیتواند خارج شود و فشار چیلر افزایشی شده و توسط کنترل فشار بالا چیلر خاموش می شود و در این زمان به اسید شویی چیلر نیاز است، اسید شویی چیلر به دو روش رسوبزدایی مکانیکی و رسوبزدایی شیمیایی انجام میشود.
گاهی ممکن است چیلر کار کند و پس از مدتی خاموش شود در یکی از عیب هایی که ممکن است برای چیلر اتفاق بیفتد رسوب گرفتن کندانسور باشد که در این صورت باید اسید شویی چیلر انجام گردد .
انتقال حرارت یا تبادل حرارت در صنعت مهم ترین بخش میباشد و اگر این امر متوقف شود چیلر دچار فرسودگی و در صورت تداوم از کار می افتد.
اگر نیاز به سرویس چیلر و یا اسید شویی چیلر پیدا کردید، میتوانید با مجموعه آرسان سرویس تماس بگیرید و برای دریافت خدمات ویژه با مهندسان خبره این مجموعه در ارتباط باشید.