اگر کمپرسور چیلر صنعتی یا خانگی شما از نوع اسکرو است، ممکن است به خدمات تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر نیاز پیدا کنید. به طور کلی، تعمیر کمپرسور چیلر نیاز به تعمیرگاه تخصصی و تعمیرکاران متخصص و با تجربه دارد. ما در اینجا قصد داریم درباره کمپرسور اسکرو چیلر، مراحل تعمیر و هزینه تعمیر آن اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.

در صورتی که نیاز به خدمات تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر با قیمت و کیفیت مناسب دارید با ما تماس بگیرید. تلفن : 09192002194

 

تعمیر کمپرسور اسکرو بیتزر

فهرست 

  • کمپرسور چیلر
  • انواع کمپرسور چیلر
  • کمپرسور اسکرو چیلر
  • علت خرابی و نیاز به تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر
  • تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر
  • مشکلاتی که منجر به تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر می شود 
  • مراحل تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر
  • اقدامات تخصصی در تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر
  • هزینه تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر

 


کمپرسور چیلر


چیلر ها، دستگاه های سرمایشی هستند که دارای بخش های مختلفی هستند که شامل کمپرسور، دو عدد مبدل اواپراتور، کندانسور، شیر اکسپنشن ولو می باشد. مهم ترین بخش دستگاه چیلر، کمپرسور آن است. کمپرسور چیلر در انواع مختلفی بکار برده می شوند که برخی بخاطر تکنولوژی و برخی دیگر بدلیل کاربری متفاوت است. کمپرسور در چیلر وظیفه ی فشرده سازی مبرد را دارد.

 


انواع کمپرسور چیلر


امروزه کمپرسور های چیلر به 3 دسته پیستونی، اسکرو و اسکرال تقسیم می شود و در ظرفیت های مختلف از این کمپرسورها در چیلر استفاده می شود. کمپرسور اسکرو چیلر از ظرفیت 50 اسب بخار شروع می شود و امکان استفاده از این کمپرسورها بصورت موازی در چیلر های چند هزار تن تبرید نیز امکان پذیر است.

 


کمپرسور اسکرو چیلر


کمپرسور اسکرو چیلر، تعداد قطعات کمتر و تکنولوژی پیشرفته تری نسبت به کمپرسور پیستونی دارد. این کمپرسورها را شرکت ها و برند های مختلفی طراحی و تولید می کنند که بزرگترین و با کیفیت ترین آنان شرکت بیتزر است. کمپرسورهای اسکرو چیلر دارای 4 عدد شیر کنترل ظرفیت و امکان نصب کلید کنترل جریان روغن، سنسور حس گر دمای روغن است. بدلیل اینکه این کمپرسورها دارای تکنولوژی بالایی هستند، نگهداری و بررسی مداوم، نقش سازنده ای در عملکرد این دستگاه دارد.

این کمپرسور دارای 2 بخش الکتریکی و مکانیکی است که هر دو در یک پوسته قرار دارند. قسمت الکتریکی شامل سیم پیچ و محل سربندی کابل مدار قدرت است و ماردون های مارپیچ، بلبرینگ ها و تمامی قطعات قسمت محرکه جزو بخش مکانیکال کمپرسور است.

 

مراحل تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر

 


علت خرابی و نیاز به تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر


هنگامی که کمپرسور اسکرو چیلر آسیب می بیند علاوه بر اینکه باید برای تعمیر آن، اقدام نمود. عیب یابی و علت پیش آمده در چیلر نیز باید بررسی شود تا از خرابی مجدد چیلر و کمپرسور اسکرو جلوگیری شود. هنگامی که نحوه عملکرد چیلر به خوبی تنظیم نشده باشد و اختلال در عملکرد چیلر وجود داشته باشد، این آسیب ها مستقیم به کمپرسور اسکرو چیلر وارد و به مرور زمان موجب خرابی می شود. اتفاق ممکن است مشکل سیم پیچی باشد یا مکانیکال کمپرسور اسکرو ایراد داشته باشد.

روانکاری و گردش روغن در کمپرسور اسکرو نقش مهم تری نسبت به سایر انواع کمپرسورها دارد. در کمپرسور اسکرو چیلر اویل پمپ وجود ندارد و این اتفاق به شکل گردش روغن توسط میزان فشار مبرد اتفاق می افتد، به همین دلیل وقفه در روانکاری و یا کند شدن روغنکاری کمپرسور اسکرو چیلر، باعث آسیب دیدن قطعات مکانیکی می شود. برای جلوگیری از خرابی چیلر و کمپرسور اسکرو چیلر، باید برنامه منظم نگهداری چیلر را مد نظر قرار دهید

علت خرابی کمپرسور اسکرو به عوامل مختلفی بستگی دارد که (نیاز به تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر می شود) شامل موارد زیر است :

  • عدم انتخاب کمپرسور مناسب که این امر می‌تواند موجب افزایش سرعت فرآیند استهلاک شده و کمپرسور در مدت زمان کمتری دچار خرابی و مشکل می شود.
  • راهبری غیر اصولی از کمپرسور چیلر
  • نصب و راه‌اندازی چیلر در محیط نامناسب
  • عدم گردش هوای طبیعی
  • عدم تناسب ظرفیت چیلر با کمپرسور
  • عملکرد نامناسب منطق کنترل کمپرسور اسکرو
  • بروز مشکل در شیرهای برقی کنترل ظرفیت کمپرسور اسکرو
  • بروز مشکل به دلیل وجود رطوبت یا هوا و یا اسیدی بودن روغن کمپرسور که دلیل آن می‌تواند شارژ ناصحیح فریون و اقدام نامناسب در وکیوم کردن چیلر و یا بروز سوختگی سیم پیچی کمپرسور اسکرو و هم‌چنین یا افزایش دمای دیس‌شارژ باشد.
  • نامناسب بودن میزان شارژ فریون در سیکل تبرید اگر کم یا زیاد باشد می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در کمپرسور اسکرو چیلر می‌شود.
  • استفاده طولانی مدت کمپرسور اسکرو به طور مداوم که باعث تعویض زودتر بلبرینگ‌های کمپرسور اسکرو می‌گردد.
  • عملکرد نادرست هیتر کارتر و هم‌چنین برگشت فریون مایع ناشی از وجود مشکلات در سیکل چیلر.
  • تنطیم نبودن شیر انبساط (اکسپنشن ولو) می‌تواند باعث بروز بسیاری از مشکلات و پایین آمدن راندمان سیستم گردد و همچنین باعث بروز مشکلات اساسی می گردد.

 

تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر

 


تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر


تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر تراکمی یکی از تخصصی ترین تعمیرات کمپرسور است که نیاز به شناخت کافی کمپرسور و نحوه عملکرد آن دارد. تعویض سیم پیچ و تعویض بلبرینگ ها یکی از شایع ترین اقداماتی است که در حین تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر انجام می شود.

کمپرسور اسکرو چیلر از دو قطعه مارپیچ ساخته شده است که یکی ثابت و دیگری بوسیله روتور می‌چرخد و فرآیند تراکم را انجام می دهد. گازبندی بین قطعات مکانیکی کمپرسور اسکرو، روغن است. درصورتی که روغن اگر افت کیفیت کند یا حجمش کم شود قطعات مکانیکی کمپرسور اسکرو چیلر به مشکل برمی‌خورد. این کمبود در ابتدا باعث بروز مشکل در بلبرینگ‌ها و ماردون‌ها شده و در صورت تداوم کارکرد در این شرایط آسیب کمپرسور بیشتر شده و اگر خرابی بیش از اندازه باشد تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.

تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر به دلیل حساس بودن این کمپرسورها نسبت به کمپرسورهای پیستونی، دقت در اورهال و تعویض قطعات آسیب دیده با دقت بسیار بالایی با تجهیزات مخصوص انجام می گیرد. به طور مثال در تعویض بلبرینگ های کمپرسور اسکرو با تجهیزات خاصی باید تعویض گردند تا آسیبی به قطعات اسکرو وارد نشود. همینطور در مورد پیستون آنلودر و قطعات دیگر کمپرسور قابل توجه است.

 

علت خرابی کمپرسور اسکرو

 


مشکلاتی که منجر به تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر می شود :


اگر تمامی شرایط چیلر بدرستی تنظیم شده باشد و میزان بار وارد شده به چیلر استاندارد باشد و چنانچه اگر شرایط محیط چیلر مساعد بوده و سرویس چیلر در پایان هر فصل کاری انجام شود، کمپرسور اسکرو چیلر هیچ گاه دچار خرابی نمی شود. متاسفانه هر روز شاهد خراب شدن کمپرسور اسکرو چیلر هستیم که به علت های مختلف راهبری و یا طراحی دچار مشکل گردیده است. میزان فریون سرماساز چیلر و دمای کندانسور نقش کلیدی در روند تضمین سلامت کمپرسور اسکرو چیلر دارد.

کنترل ظرفیت در کمپرسور اسکرو به وسیله قطعه‌ای به نام اسلاید ولو صورت می‌گیرد که این قطعه شامل یک پیستون است که به طرفین حرکت می‌کند و با حرکت این پیستون مقدار عبور مبرد تغییر می‌کند. در صورتی که در زمان کار کردن کمپرسور اسکرو چیلر متوجه شویم که ظرفیت کمپرسور تغییر نمی‌کند و یا شیر برقی کنترل ظرفیت فرمان را صادر می‌کند، اما در کمپرسور چیلر اتفاقی نمی‌افتد، می‌توان گفت که کمپرسور دچار مشکل شده است و تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر ضروری ست. بروز این مشکل به دلیل خرابی در اسلاید ولو است.

 

مراحل تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر

 


مراحل تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر


تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر شامل مراحل مختلفی است که از لحظه عیب یابی شروع می شود و تا لحظه راه اندازی به اتمام می رسد. هنگامی که اپراتور چیلر با کند شدن روند خنک کنندگی چیلر و یا صدای نامعقول کمپرسور اسکرو مواجه می شود باید با مشورت افراد متخصص، به دنبال علت این خرابی باشد.

زمانی که نتیجه مشورت حاصل شد که کمپرسور اسکرو چیلر آسیب دیده است، باید نسبت به جداسازی و حمل آن به کارگاه و سپس تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر اقدام نماید. اگر سیم پیچ کمپرسور اسکرو دچار مشکل شده باشد فیوز اصلی در کسری از ثانیه قطع می شود و نیازی به بررسی های مکرر ندارد. در اینجا مراحل مختلف تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر را عنوان می کنیم تا با روند این خدمات آشنایی داشته باشید :

  1. مرحله اول عیب یابی چیلر است
  2. سیستم چیلر توسط تکنسین پمپ داون شده و مبرد سرماساز به کندانسور انتقال می یابد
  3. برق اصلی چیلر باید قطع شود تا جریان الکتریکی در سیستم چیلر وجود نداشته باشد
  4. مرحله بعدی جداسازی اتصالات و شیرهای کمپرسور اسکرو چیلر است (جداسازی الکتریکی و مکانیکی کمپرسور به طوری که تمام متعلقات برقی و لوله و اتصالات از کمپرسور جدا شود)
  5. کمپرسور اسکرو از شاسی چیلر جدا شده و به کارگاه برای تعمیر انتقال می یابد
  6. در کارگاه قطعات کمپرسور اسکرو جداسازی شده تا آسیب های وارد شده بررسی گردد
  7. دمونتاژ کردن کمپرسور اسکرو چیلر یعنی کلیه قطعات مکانیکی کمپرسور به همراه سیم پیچی مورد بررسی فنی و ابزار دقیق می گیرند.
  8. گزارش ایرادات وارد شده بصورت کتبی خدمت کارفرما تقدیم می شود
  9. قطعات مکانیکی چنانچه قابل ترمیم باشند اصلاح می شوند
  10. قطعات مکانیکی که فرسوده شده باشند با نمونه اورجینال تعویض می گردند
  11. اگر سیم پیچ کمپرسور اسکرو آسیب دیده باشد با دستگاه سیم پیچی می گردد
  12. پس از اتمام کار کمپرسور اسکرو چیلر با تمام متعلقات مکانیکی و سیم پیچی مونتاژ می شود و استارت میخورد
  13. تست لرزش و صدا کمپرسور اسکرو انجام می شود
  14. آمپر مصرفی سیم پیچ کنترل شده و همچنین فشار ساکشن، دیسشارژ و گردش روغن کمپرسور اسکرو چیلر بررسی کنترل و با استاندارد تعریف شده توسط کارخانه مطابقت داده می شود
  15. پس از انجام تمامی تست ها کمپرسور اسکرو آماده اعزام به محل نصب چیلر است

 

تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر

 


اقدامات تخصصی در تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر


یکی از دلایل مهم در آسیب دیدن کمپرسور اسکرو چیلر، وجود رطوبت در سیستم به دلیل وجود نشتی در مدار مبدل ها است که این امر باعث از سوختن سیم پیچی و استهلاک قطعات مکانیکی می شود. در این مواقع قطعات داخل کمپرسور به رنگ مسی در می آید که این رنگ اکسیداسیون روی قطعات است و این از اسیدی شدن روغن مدار که منجر به از کار افتادن قطعات می شود.

مشکلات کمپرسور اسکرو

در حین بیرون آوردن سیم پیچی از کمپرسور باید با دقت خارج شده تا در ساختار استاتور تغییر ایجاد نشود. بعد از خارج کردن استاتور از کمپرسور اسکرو چیلر نوع و ساختار سیم پیچی توسط متخصص مورد بررسی قرار می گیرد تا بازسازی شود و این مورد قابل توجه است که سیم پیچی کمپرسور اسکرو با کمپرسور پیستونی متفاوت است، چه از لحاظ سیم پیچی، عایق کاری، سربندی و حتی تکنیک سیم پیچی. در مراحل بعدی شیارها و استاتور با دستگاه فیلترگیری می شوند تا برای عایق کاری آماده شوند.

بعد از مرحله فیلترگیری و عایق کاری، استاتور به دستگاه سیم پیچی منتقل می شود. استاتور طبق استاندارد تعریف شده توسط شرکت سازنده با دستگاه پیچیده می شود و از لحاظ آمپر و توان به بهترین میزان کارایی خود می رسد. در مرحله سربندی سیم پیچی کمپرسور اسکرو بدون تغییر در ساختار آن انجام می شود. سپس استاتور برای مرحله نهایی که عایقکاری آن است، به دستگاه مخصوص لاک قرار داده می شود تا در دما و زمان مناسب به بالاترین میزان عایق کاری برسد.

 


هزینه تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر


هزینه تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر شامل بخش های مختلفی است که هزینه سیم پیچی و مکانیکال برای هر کمپرسور مقدار مشخصی بوده و این عدد با توجه به میزان آسیب قطعات کمپرسور اسکرو چیلر تعیین می شود. در تعیین میزان هزینه تعمیر کمپرسور اسکرو چیلر توجه کنید که قطعات آسیب دیده کمپرسور اسکرو باید جایگزین قطعات با کیفیت اورجینال شود تا کمپرسور چیلر پس از تعمیر به بالاترین راندمان برسد.