تعمیر چیلر صنعتی
چیلر صنعتی یکی از مهم ترین انواع چیلر در صنعت برودت به شمار می رود. خدمات تعمیر چیلر صنعتی و به طور کلی تعمیر چیلر از خدمات مهم در صنعت برودت به شمار می رود که خدماتی کاملا تخصصی است. در صورتی که چیلر صنعتی به صورت دوره ای و استاندارد، نگهداری نشود، دچار خرابی شده و نیاز به تعمیر پیدا می کند. چیلر صنعتی دستگاهی گران قیمت و پیچیده بوده و تعمیرات آن را بدست تکنسین های متخصص بسپارید.
مجموعه آرسان سرویس با به کارگیری تکنسین های متخصص در تلاش است تعمیرات چیلر های صنعتی را به صورت کاملا تخصصی انجام داده به طوری که یکبار برای همیشه چیلر خود را تعمیر کنید و در ادامه با سرویس های دوره ای از چیلر صنعتی گران قیمت خود محافظت کنید. همچنین با عقد قرارداد سرویس و نگهداری چیلر صنعتی، مجموعه ما موظف می شود به صورت دوره ای از چیلر شما بازدید کرده و تمام ایرادات را برطرف نماید. با عقد این قرارداد، سلامت کارکرد چیلر صنعتی شما تضمین می شود.
خدمات تعمیر چیلر صنعتی توسط مجموعه ما به مدت 3 ماه تا 1 سال گارانتی می شود، تا شما عزیزان با خیالی آسوده تعمیرات چیلر خود را به ما بسپارید.
جهت دریافت خدمات تخصصی تعمیر چیلر صنعتی می توانید با ما تماس بگیرید. تلفن : 09192002194
آخرین بروزرسانی مقاله : 26 آذر 1402
فهرست
- چیلر
- انواع چیلر
- چیلر صنعتی
- انواع چیلر صنعتی
- اصول نگهداری چیلر صنعتی
- نشانه خرابی چیلرهای صنعتی
- جدول عیب یابی و تعمیر چیلر صنعتی
- تعمیر چیلر صنعتی
- تعمیر چیلر صنعتی نوع تراکمی
- اهمیت تعمیر چیلر صنعتی
- ایراداتی که منجر به تعمیر چیلر صنعتی می شود
- مراحل تعمیر چیلر صنعتی
- عیب یابی و تعمیر چیلر صنعتی
- نشت یابی و تعمیر چیلر صنعتی
- اسیدشویی و تعمیر چیلر صنعتی
- هزینه تعمیر چیلر صنعتی
- تعمیرکار چیلر صنعتی
چیلر
چیلر نام دستگاهی است که تحت فرآیند ترمودینامیکی ایجاد سرما می کند (با گرفتن گرما). این دستگاه یکی از ماشین آلاتی است که دارای قسمت های الکتریکی و مکانیکی است. قسمت مکانیکی چیلر، شامل کمپرسور (نیمی از کمپرسور الکتریکال)، 2 عدد مبدل، کندانسور، اواپراتور، شیر انبساط، شیر های قطع و وصل کننده دستی، شیر برقی و لوله کشی مسی می باشد. قسمت الکتریکال چیلر شامل سیم پیچ کمپرسور، کنترل کننده های فشار و دما، مدار فرمان تابلو برق و مدار قدرت تابلو برق است.
همچنین بخوانید : سرویس چیلر
محصولاتی که ما در روزمره خود از آن استفاده میکنیم تحت فرآیندی در کارخانه تولید شده و بدست ما رسیده است. به طور مثال در صنعت داروسازی، دارو مهم ترین خوراکی است که در هنگام بیماری می تواند جان انسانی را نجات دهد. اگر همین دارو در دمای بالاتری از حد مجاز تولید شود اصطلاحا به آن میگویند سیاه شده و غیر قابل استفاده است و این یعنی کل خط داروسازی به خنک کنندگی چیلر صنعتی ارتباط دارد و همچنین در سایر صنایع غذایی و تولیدی نیز این چنین حساسیتی وجود دارد.
انواع چیلر
چیلر ها از نظر دسته بندی دارای انواع مختلفی هستند و از نظر کاربری به 2 بخش چیلر صنعتی و چیلر تهویه مطبوع تقسیم می شوند. یکی از ویژگی های خاص چیلر تهویه مطبوع این است که از نظر دمای اواپراتور دارای دمایی ثابت بین 7 تا 12 درجه سانتی گراد می باشند.
چیلر های صنعتی از نظر دمایی در انواع مختلفی هستند که هم در دمای 15 درجه سانتی گراد مورد استفاده قرار می گیرند و هم در دمای منفی 18 درجه در صنایع مختلف غذایی و دارویی و همچنین در دماهای پایین تر نیز از چیلر صنعتی استفاده می کنند، که جهت تقطیر و جداسازی گازها مورد استفاده قرار می گیرد.
چیلر صنعتی
چیلر صنعتی نیز دارای 4 بخش اصلی کمپرسور، کندانسور، اکسپنشن ولو و اواپراتور است. با این تفاوت که چیلر صنعتی باید به نحوی طراحی و ساخته شود که در مدت زمان بیشتری با استهلاک کمتری کار کند. بهترین چیلر صنعتی برای صنایع تولیدی، چیلر تراکمی هوا خنک با کمپرسور اسکرو و تابلو برق plc است.
چیلر های تهویه مطبوع در هوای تهران در صورتی که به درستی طراحی و ساخته شده باشند، معمولا هزار ساعت کار می کنند، در صورتی که چیلر های صنعتی به طور میانگین سالانه چهار هزار ساعت کار می کنند. چیلر ها از لحاظ ساختمان نیز به 2 دسته تراکمی و جذبی تقسیم می شوند که چیلر های صنعتی از نوع تراکمی هستند.
انواع چیلر صنعتی
چیلر های صنعتی در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند که از لحاظ دسته بندی کمپرسور، کندانسور و اکسپنشن ولو دارای انواع مختلفی می باشند. اگر قصد تعمیر چیلر صنعتی دارید بهتر است ابتدا انواع چیلر را بشناسید. در این جا قصد داریم به انواع چیلر های صنعتی بپردازیم.
چیلر صنعتی با کمپرسور پیستونی
این چیلر ها در گذشته بیشتر در صنایع مورد استفاده قرار میگرفتند. در ابتدا از کمپرسورهای اوپن درایو در این چیلر ها استفاده می شد به نحوی که الکتروموتور و کمپرسور با کوپلینگ به هم وصل می شدند. پس از آن از کمپرسورهای هرمتیک پیستونی استفاده شد که در این کمپرسورها قسمت سیم پیچ و مکانیک آن در یک پوسته قرار داشتند.
چیلر صنعتی با کمپرسور اسکرو
پس از پیشرفت تکنولوژی کمپرسورهای اسکرو در صنایع سرمایشی مورد استفاده قرار گرفتند. چیلرهای صنعتی با کمپرسور اسکرو، امروزه جزو بهترین چیلر از لحاظ راندمان و کنترل عملکرد می باشند، به طوری که با مصرف انرژی کمتری سرمادهی می کنند. ظرفیت این چیلرها از 50 تن تبرید شروع شده و تا چیلرهای صنعتی چند هزار تنی طراحی و ساخته می شوند.
چیلر صنعتی با کمپرسور اسکرال
در صنایع، از چیلر های مختلفی استفاده می شود که بنا به ظرفیت و کاربری از کمپرسورهای مختلفی نیز در این چیلرها استفاده می شود. کمپرسور اسکرال در چیلرهایی با ظرفیت پایین استفاده می شود. همچنین از لحاظ تکنولوژی، امروزه در ظرفیت های بالاتر با تندم (کمپرسور دوقلو موازی) و تریوز (کمپرسور سه قلو موازی) کردن کمپرسور های اسکرال، در چیلر های ظرفیت بالا استفاده می کنند.
چیلر صنعتی با کندانسور آبی
از لحاظ دسته بندی کندانسور چیلر ها دارای دو نوع آبی و هوایی وجود دارند که در گذشته از کندانسور آبی بیشتر استفاده می شد. چیلر کندانسور آبی دارای فشار پایین تر و در نتیجه کمپرسور، دارای استهلاک کمتری است. یکی از ایرادات این چیلر ها برج خنک کننده است که نیاز به شیرآلات و لوله کشی و فضای اشغال شده بیشتری نسبت به چیلر صنعتی هوا خنک دارد.
چیلر صنعتی با کندانسور هوایی
بدلیل اینکه چیلر های آبی دارای تجهیزات بیشتری هستند و همچنان مقدار آب زیادی بر اثر خنک کردن چیلر تلف می شود، امروزه از چیلر هایی با کندانسور هوایی استفاده می شود. این چیلر ها دارای کندانسور هوایی بوده و در ظرفیت های مختلفی طراحی و ساخته می شوند. این چیلر های صنعتی بصورت یکپارچه تولید شده و امکان استفاده در محیط های بیشتری را دارند.
چیلر صنعتی با اکسپنشن ولو ترموستاتیکی
چیلر صنعتی با اکسپنشن ترموستاتیکی در تیراژ بسیار بالایی مورد استفاده قرار می گیرد به طوری که چیلر صنعتی هایی که امروزه در کشور ما کار می کنند بیشتر آنان دارای این اکسپنشن هستند. این اکسپنشن ها در ظرفیت های مختلفی در بازار وجود دارند.
چیلر صنعتی با اکسپنشن ولو الکترونیکی
با پیشرفت تکنولوژی شیرآلات نیز از حالت دستی به تدریج به حالت اتومات تغییر حالت می دهند. اکسپنشن ولو یکی از این شیرها است که پس از گذشت زمان تغییراتی داشته است که امروزه با شیرهایی مواجه هستیم که توسط درایو، کنترل می شود. چیلر صنعتی هایی که با اکسپنشن الکترونیکی کار می کنند معمولا از کمپرسور اسکرو و یا کمپرسور اسکرال در آنان استفاده می شود. در ظرفیت های پایین چیلر، از کمپرسور اسکرال و در ظرفیت بالاتر چیلر، از کمپرسور اسکرو استفاده می گردد.
اصول نگهداری چیلر صنعتی
چیلر های صنعتی در کارخانجات، پتروشیمی، نفت و گاز و دیگر صنایع مختلف استفاده می شوند به گونه ای که یکی از مهم ترین دستگاه های هر صنعت و خط تولیدی، چیلر صنعتی است. در صورتی که چیلر صنعتی به درستی نگهداری نشود دچار خرابی خواهد شد. با خرابی چیلر صنعتی، خط تولید صنایع متوقف می شود و بنابراین ضرر مالی بسیاری خواهد زد. در مقابل اگر شما به عنوان کارفرما، برنامه سرویس دوره ای و نگهداری چیلر را به خوبی رعایت کنید، قبل از آنکه چیلر صنعتی دچار مشکل جدی بشود، می توانید عیب های آن برطرف کنید.
بسیاری از افراد در راستای تعمیر چیلر صنعتی اطلاعاتی ندارند، همین ندانستن علم پایه صنعتی، باعث می شود که زمان تعمیر چیلر صنعتی را به خوبی ندانند و اطلاعات ناقصی در این مورد داشته باشند. لذا در این مورد باید گفت که تعمیر و نگهداری چیلر بستگی به یک سری از نشانه های خروجی از چیلر صنعتی دارد. توجه داشته باشید که برای تعمیرات نباید حتماً منتظر ماند تا چیلر صنعتی از کار بیفتد بلکه حین کارکرد غیر عادی و خروجی های نامنظم باید جهت پیشگیری از خرابی کلی اقدام به رفع عیب نمود.
نشانه خرابی چیلرهای صنعتی
شما باید نشانه های آغاز خرابی چیلر صنعتی را در نظر بگیرید و سپس با توجه به خروجی های چیلر نسبت به تعمیرات آن اقدام نمایید. به طور مثال در زمانی که چیلر صنعتی دمای خروجی خوبی ندارد، باید سریعا جهت عیب یابی آن اقدام نمایید. بنابراین باید گفت که زمان درست تعمیر چیلر صنعتی، زمانی است که شما نشانه هایی حاکی از عیوب چیلر صنعتی را می بینید و سپس نسبت به تعمیر آن اقدام می نمایید.
چیلر های متاسفانه در ایران به درستی نگهداری نمی شوند و در مدت زمان بسیار کمی دچار خرابی می شوند و نیاز به خدمات تخصصی تعمیر چیلر صنعتی، پیدا می کنند. به عبارتی دیگر چیلرهای صنعتی اغلب در شرایط خوبی بهره برداری نمی شوند که این اقدام منجر به خرابی آن می گردد. مشکلات متداول چیلر صنعتی شامل مواردی است که در اینجا به آن اشاره میکنیم :
- چیلر کار میکند ولی خنک نمی کند
- چیلر دارای لرزش زیادی است
- فن کندانسور چیلر صدا می دهد
- کمپرسور چیلر یخ می زند
- تابلو برق چیلر بوی عجیبی می دهد
- حین روشن کردن چیلر فیوز می پرد
- کندانسور چیلر خیلی داغ می شود
- کمپرسور چیلر صدای نا معقول می دهد
- دمای چیلر خیلی پایین است
- چیلر روشن نمی شود
- فن کندانسور چیلر روشن نمی شود
جدول عیب یابی و تعمیر چیلر صنعتی
مشکل چیلر صنعتی | عیب یابی چیلر صنعتی |
---|---|
كمپرسور چیلر كار نمي كند | خط تغذيه برق باز است و کابل قطع یا وصل نیست / قطع كن مدار كنترل باز است و چیلر اوورلد کرده است / کنترل فاز عمل کرده و خط اصلی قطع شده است / کمپرسور چیلر آسیب دیده و یا سیم پیچ سوخته است |
كمپرسور چیلر در كنترل فشار پائين خاموش و روشن مي شود | كنترل فشار پائين بطور نامنظم عمل مي كند، تنظیم کننده آن بررسی شود / شير مكش كمپرسور نشتي دارد / شير قطع مكش كمپرسور در حالت نيمه بسته قرار گرفته است / میزان فریون سرمازا کم است پس از بررسی شارژ شود |
كمپرسور چیلر در كنترل فشار بالا خاموش مي شود | كنترلر فشار بالا بطور نامنظم عمل مي كند و آسیب دیده است / كندانسور رسوب گرفته است / فن کندانسور آسیب دیده و کار نمی کند / شیر دهش به خوبی و به اندازه باز نشده است |
كمپرسور زير بار نمي رود | کنتاکتور آسیب دیده و از کار افتاده است / کمپرسور چیلر آسیب دیده و یا سیم پیچ سوخته است / مدار کنترلی مسیر را باز نگهداشته و خط فرمان برقی خطا دارد / کمپرسور روغن و فریون سرمازا ندارد |
ميزان مكش كمپرسور بالاست | شير يكطرفه در جاي خود گير كرده است / میزان فریون سرمازا بالاست / اواپراتور ایراد دارد / کمپرسور توان ساکشن کردن ندارد |
کنترل ظرفیت کمپرسور به خوبی کار نمی کند | در مدار فرمان ایرادی وجود دارد / استپ کنترلر آسیب دیده است / آنلودر خراب شده است / اسلاید والو خراب شده است |
چیلر صنعتی مداوم يا به مدت طولاني كار مي كند | ترموستات به خوبی تنظیم نشده است / فریون سرمازا نشتی داده است و سیستم کم گاز است / شیر برقی خط مایع خراب شده و دستگاه پمپ داون نمی کند / چیلر با ظرفیت مورد تقاضا هماهنگ نیست |
كمپرسور چیلر صنعتی روغن كم مي كند | در سيستم نشتي وجود دارد / در مدار، تله روغن ايجاد شده است / اواپراتور یخ می زند و چیلر فشار پایین کار می کند / چیلر دائما کار می کند |
خط مکش کمپرسور چیلر صنعتی برفک زده و یا عرق می کند | میزان حجم فریون سرمازا کم و یا زیاد است / اواپراتور چیلر دچار مشکل شده است / پمپ اواپراتور خراب و یا آسیب دیده است / مبرد زيادي از شير انبساط عبور مي كند |
چیلر صنعتی کار می کند ولی آب خط تولید گرم است | کمپرسور خراب شده و خاموش شده است / دستگاه نشتی دارد و فریون سرمازای آن کم است / ترموستات درست تنظیم نشده است / کندانسور به خوبی کار نمی کند |
خط مایع یخ زده و یا عرق می کند | شیر برقی خراب است / اکسپنشن تنظیم نیست و یا خراب است / فیلتر کر درایر گرفتگی دارد / بوبین شیر برقی قطع نمی کند |
در چیلر صنعتی سر و صداي اضافي شنيده مي شود | کمپرسور خراب شده است / فن کندانسور آسیب دیده است / در لوله کشی ارتعاش وارد شده است / پیچ های کمپرسور به خوبی تنظیم و بسته نشده است |
فشار کندانسور چیلر صنعتی خیلی بالاست | های پرشر درست تنظیم نشده است / کندانسور کثیف است / فن کندانسور خراب شده است / برج خنک کننده خوب کار نمی کند |
اواپراتور چیلر صنعتی یخ می زند | گاز دستگاه زیاد شارژ شده است / پمپ گردشی اواپراتور خراب شده و یا تعداد آن کم است / اکسپنشن آسیب دیده و یا تنظیم نیست / عایق اواپراتور آسیب دیده است |
خط مایع چیلر خیلی داغ است | مبرد به دليل وجود نشتي كم شده است / میزان فریون سرمازا بالاست / کندانسور خوب عمل نمی کند / شير انبساط خيلي باز شده است |
كمپرسور چیلر صنعتی از زير بار خارج نمي شود | پيستون باي پس نشتي دارد / شير سوزني گير كرده است / فن اواپراتور و یا پمپ گردشی آسیب دیده است / اکسپنشن والو خرابی دارد |
تعمیر چیلر صنعتی
چیلر ها عمدتا پس از مدت زمانی بدلیل استهلاک و یا عدم نگهداری صحیح دچار اشکالاتی می شوند که باید پس از عیب یابی تعمیر شوند. تعمیر چیلر صنعتی دارای بخش های مختلفی است که از تعمیر کمپرسور چیلر صنعتی شروع شده و تا نشت یابی و اسید شویی، تنظیم میزان فریون چیلر و اصلاحات تابلو برق چیلر ادامه دارد. چیلر صنعتی در تمامی روزهای سال کار می کند و به همین میزان دارای استهلاک بیشتری نسبت به سایر چیلر ها است.
یکی دیگر از تفاوت های چیلر صنعتی این است که نیاز به خدمات تعمیرات فوری دارد. چیلر صنعتی در فرآیند تولید نقش مهمی دارد و توقف آن به معنی مختل شدن خط تولید است. ما با خدمات منحصر به فرد تعمیرات، تیم آماده اعزام به محل چیلر را پیش بینی کرده ایم تا از توقف خط تولید صنایع جلوگیری کنیم.
تعمیر چیلر صنعتی نوع تراکمی
چیلری که با کمپرسور کار میکند را چیلر تراکمی و زمانی که چیلر تراکمی در صنایع به کار گرفته می شود، به آن چیلر صنعتی نوع تراکمی می گویند. کمپرسور چیلر صنعتی نوع تراکمی دارای انواع اسکرو، پیستونی و اسکرال است. تنوع این کمپرسورها به کاربری های مختلف و شرایط اقتصادی و اقلیم ارتباط دارد و بهترین نوع چیلر تراکمی صنعتی؛ چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرو و کندانسور هوایی همراه با تابلو برق کاملا الکترونیکی PLC همراه با اکسپنشن ولو الکترونیکی (شیر انبساط برقی) می باشد.
تعمیر چیلر تراکمی نوع صنعتی بسیار پیچیده و نیاز به تجربه فراوان دارد. افرادی که در این زمینه ارائه خدمات میکنند باید آگاهی کامل نسبت به تعمیرات چیلر را داشته باشند. در کل می توان گفت که تعمیر چیلر تراکمی صنعتی امروزه در صنعت رواج پیدا کرده و دلیل این رواج استفاده از چیلر تراکمی در صنایع و ساختمان های متفاوت می باشد. در زمینه تعمیر چیلر صنعتی نوع تراکمی بهتر است از خدمات مراکز حرفه ای استفاده شود تا بتوان از بهترین کارایی چیلر تراکمی صنعتی بهره برداری گردد.
اهمیت تعمیر چیلر صنعتی
چیلر صنعتی باید در مدت زمان منظم مورد سرویس و نگهداری قرار بگیرد و همچنین از اپراتور مجرب و اهل دانش جهت راهبری آن استفاده گردد. اگر این موارد به خوبی رعایت نشود چیلر صنعتی خراب شده و باید جهت تعمیر چیلر صنعتی و راه اندازی چیلر اقدام نمود. این اقدام در مدت زمان کمتری باید صورت گیرد، زیرا تمامی پروسه خط تولید منوط به صحت عملکرد چیلر صنعتی می باشد.
در زمانی که فرآیند خنک سازی متوقف می شود، اپراتور به فکر تعمیر چیلر صنعتی می افتد که این پروسه پیش نیازهایی دارد که عیب یابی چیلر تراکمی صنعتی مهم ترین آن است. برای تولید یک محصول خوب با کیفیت پروسه کامل و بی نقص آن است، یعنی اگر در روند تولید یکی از مراحل یه خوبی کار نکند محصول نهایی دارای کیفیت خوبی نمی شود.
ایراداتی که منجر به تعمیر چیلر صنعتی می شود :
بهره برداری از چیلر صنعتی دارای شرایط خاصی بوده که اگر به خوبی اجرا نگردد فرآیند کارکرد چیلر صنعتی مختل می گردد و در نهایت باید تعمیر چیلر صنعتی صورت گیرد تا خط راه اندازی شود.
نصب چیلر در شرایط مناسب : چیلر صنعتی باید در محلی نصب شود که گردش هوای طبیعی در آن محل وجود داشته باشد.
استفاده از آب نرم در چیلر : آبی که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد حتما باید دارای سختی پایینی باشد تا انتقال حرارت به خوبی در اواپراتور و یا کندانسور آبی صورت گیرد.
تابلو برق و کنترل کننده های استاندارد : چیلرهای صنعتی دارای دستگاه های کنترل کننده فشار، دما و آمپر هستند. چنانچه اگر در هنگام ساخت چیلر صنعتی، این تجهیزات نصب نشده اند حتما باید حین راهبری مدار آن طراحی و نصب گردد.
عدم نگهداری مناسب : اپراتور چیلر صنعتی وظیفه سرکشی و ثبت شرح حال چیلر را دارد و همیشه در ساعات منظم از شبانه روز باید وضعیت چیلر مورد بررسی قرار دهد. اگر این اقدام به خوبی صورت نگیرد کیفیت خنک سازی چیلر با مشکل مواجه خواهد شد.
استفاده از ظرفیت بالاتر از طراحی : چیلر های صنعتی در کارخانجات و صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. پس از مدتی کهه خط تولید، توسعه پیدا می کند، برخی از کارفرمایان بدون توجه به چیلر، استفاده بیش از ظرفیت آن را مورد بهره برداری قرار می دهند که این مساله در مرور زمان چیلر صنعتی را مستهلک کرده و چیلر صنعتی خراب می شود.
عدم سرویس های دوره ای : چیلر ها همانند سایر ماشین آلات نیاز به سرویس های دوره ای منظم دارند که اگر این اقدام به موقع صورت نگیرد، روند کیفیت سرمایشی کاهش یافته و در مدت زمان چیلر از کار می افتد.
مراحل تعمیر چیلر صنعتی
هنگامی که چیلر صنعتی از کار می افتد و یا کیفیت سرماسازی افت می کند، میبایست این چیلر مورد تعمیر قرار گیرد. تعمیر چیلر صنعتی دارای مراحل مختلفی است که در اینجا به آن اشاره خواهیم کرد :
- در مرحله اول چیلر باید مورد بررسی قرار گیرد تا ایراد آن مشخص گردد و عیب یابی شود.
- سپس با توجه به بررسی های صورت گرفته مراحل تعمیر چیلر صنعتی و تامین متریال مورد نیاز به همراه زمان بندی برنامه ریزی می گردد.
- کندانسور هوایی چیلر صنعتی با مواد پاک کننده شستشو شده و فن های آن تست می شوند.
- اگر چیلر آبی باشد برج خنک کننده مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت نیاز تعمیر می گردد.
- کندانسور آبی بازبینی شده و در صورت نیاز شستشوی شیمیایی یا تمیز کردن مکانیکی می گردد.
- در اغلب چیلرهای صنعتی بدلیل شرایط غیر استاندارد، کمپرسور چیلر دچار مشکل می شود که در این صورت کمپرسور چیلر باید به کارگاه برای تعمیر کمپرسور چیلر انتقال یابد.
- پس از نصب کمپرسور تعمیر شده تمامی خط فریون چیلر صنعتی، نشت یابی می گردد.
- تابلو برق چیلر صنعتی آچار کشی شده وسیم کشی های مدار قدرت و فرمان مورد اصلاح و بررسی قرار می گیرند.
- فیلتر کر درایر چیلر صنعتی تعویض می شود.
- خط فریون چیلر وکیوم شده و در این حین روغن کمپرسور نیز شارژ می شود.
- پس از اتمام این موارد شارژ اولیه فریون صورت گرفته و چیلر روشن می شود.
- در این مرحله با توجه به شرایط چیلر صنعتی تمامی موارد شرح حال دستگاه اندازه گیری شده و شارژ تکمیلی انجام می شود.
- کنترلر و نشانگر های چیلر صنعتی مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت نیاز تعویض و یا کالیبره می شوند.
عیب یابی و تعمیر چیلر صنعتی
عیب یابی یکی از مراحل حساس و بسیار تخصصی تعمیر چیلر صنعتی است که باید توسط کارشناسان و تعمیرکاران خبره و اهل دانش صورت گیرد. عیب یابی چیلر صنعتی به 2 صورت انجام می گیرد:
اول اینکه کارشناس حین مراجعه به محل قرارگیری چیلر صنعتی با دستگاهی مواجه می شود که خاموش است و امکان روشن کردن آن نیست، در این موارد کارشناس مجرب با توجه به دانش و هوش خود باید اشکالاتی را که باعث شده چیلر خراب گردد را پیدا کند و همچنین علت و مواردی که پیش آمده را شناسایی و جهت پیشگیری در خرابی مجدد، آن را در گزارش خود یادداشت کرده و بر مبنای آن راه حل هایی، جهت رفع اشکالات ارائه شود.
روش دوم عیب یابی هنگامی انجام می شود که چیلر کار می کند ولی کیفیت کافی را ندارد. در این حین کارشناس باید شرح حال چیلر صنعتی را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد و عیب های پیش آمده در روند افت کیفیت خنک سازی را پیدا کرده و جهت رفع آن راه حل هایی را ارائه دهد.
نشت یابی و تعمیر چیلر صنعتی
چیلر های صنعتی نوع تراکمی با سیکل فریونی سرما و خنکی تولید می کنند که شامل فرآیند ترمودینامیک و انتقال حرارت است. این سیکل دارای فریونی خاص است که میزان آن در کیفیت خنک سازی نقش بسزایی دارد. به مرور زمان که چیلر صنعتی کار می کند، دستگاه با فشارهایی مضاعف دمایی مواجه می گردد که با توجه به کیفیت ساخت فریون از آن خارج شده و کیفیت خنک سازی مختل می گردد. در این حین اگر نشتی به میزان کمی باشد با فریون داخل دستگاه نیز می توان نشتی را پیدا کرده و آن را رفع کرد.
اسیدشویی و تعمیر چیلر صنعتی
در قسمت های بالا نیز به این مورد اشاره کردیم که چیلرهای صنعتی در دو نوع آبی و یا هوایی مورد استفاده قرار می گیرند. چیلر هایی که کندانسور آن آبی است، با برج خنک کننده کار می کند و در حین مدت زمان لوله های کندانسور رسوب می گیرد و انتقال حرارت به کندی انجام می شود که در این صورت باید کندانسور شستشو گردد. شستشوی کندانسور چیلر به دو شکل شیمیایی یعنی اسید شویی چیلر و مکانیکی (سیخ زدن و برس زنی) صورت می گیرد.
هزینه تعمیر چیلر صنعتی
گاهی اوقات نشانه های کافی برای اینکه شما به فکر تعمیر چیلر صنعتی بیفتید وجود ندارد. در این صورت ممکن است که چیلر شما به یک باره از کار بیفتد و کارایی آن قطع شود. در این مورد بهتر است که در همان ابتدا نسبت به تعمیر چیلر صنعتی اقدام نمایید. البته شما می توانید با خدمات سرویس چیلر که به صورت دوره ای و سالیانه انجام می دهید، علاوه بر اینکه هزینه تعمیر چیلر صنعتی خود را کاهش میدهید از کارایی درست و پیوسته آن بهره مند شوید.
تعمیر چیلر صنعتی دارای بخش های مختلفی است که هزینه آن متفاوت کاملا متفاوت است. ما پس از بررسی وضعیت چیلر صنعتی هزینه های عملیاتی، متریال مصرفی و دستمزد تعمیر چیلر صنعتی آن را محاسبه و به کارفرما اعلام می کنیم.
تعمیرکار چیلر صنعتی
چیلر ماشینی خنک کننده است که برای تعمیر آن باید تعمیرکار دانش و تجربه کافی داشته باشد. جهت کسب دانش تعمیرکار چیلر باید رشته تحصیلی مهندسی تاسیسات سرمایشی و یا مهندسی مکانیک سیالات گذرانده باشد، چراکه علوم ترمودینامیک، مکانیک سیالات و انتقال حرارت در این رشته های دانشگاهی فقط تدریس می گردند.
یک مهندس تعمیرکار چیلر صنعتی باید قدرت تجزیه تحلیل داشته باشد که اگر غیر ازین باشد در شناخت چیلر صنعتی با مشکل مواجه می شود و کیفیت تعمیر و راه اندازی چیلر صنعتی نیز افت پیدا می کند. جهت کسب تجربه تعمیرکار چیلر حداقل تکنسین باید پنج سال در کنار مهندس چیلر کار، کارآموزی کند تا قدرت تحلیل، تجربه کافی و شناخت ویژگی های چیلر را فرا بگیرد.
هنگامی که قصد دارید برای تعمیر چیلر صنعتی خود اقدام نمایید، سوال پیش می آید که از چه افرادی در این زمینه استفاده نماییم. در این مورد می توان از افرادی که تجربه کافی در تعمیرات انواع چیلر دارند استفاده نمایید. امروزه مراکز مختلفی، خدمات متنوعی را برای تعمیر چیلر صنعتی به شما ارائه می دهند. شما می توانید با در نظر گرفتن یک سری از بخش های کاربردی، نسبت به تعمیر چیلر تراکمی صنعتی خود اقدام نمایید. توجه داشته باشید هنگامی که قصد استفاده از خدمات این مراکز را دارید، از تجربه و سابقه آن ها در زمینه تعمیر چیلر های تراکمی آگاه شوید و سپس نسبت به قرارداد بستن اقدام نمایید.
مجرب بودن تعمیرکار چیلر نیز نقش عمده ای در پروسه تعمیر چیلر صنعتی به حساب می آید و بخش تعمیرات چیلر آرسان سرویس بر روی چند اصل بیشترین تاکید را دارد و یکی از مهمترین آنان استفاده از قطعات اصلی و تعمیرات مقدم بر تعویض قطعات چیلر صنعتی است.