تعمیر چیلر تراکمی
تعمیر چیلر تراکمی شامل تعمیرات کمپرسور، اصلاح مدار فرمان الکتریکی و فرمان قدرت، عیب یابی و یا اصلاح مدار کنترلی plc، تعویض کندانسور و یا اواپراتور چیلر در صورت نشتی، سرویس، تعمیر یا تعویض شیر انبساط است. برای آنکه نسبت به میزان صدمه و خرابی چیلر تراکمی خود آگاه شوید، بهتر است عیب یابی و تعمیر چیلر خود را به دست تعمیرکاران متخصص بسپارید تا یکبار برای همیشه چیلرتان را تعمیر کرده و سلامت کارکرد چیلر شما را تضمین کند.
اگر به خدمات تخصصی تعمیر چیلر تراکمی هوا خنک یا آب خنک نیاز دارید، با ما تماس بگیرید. 09192002194
فهرست
- چیلر تراکمی
- انواع چیلر تراکمی
- طرز کار چیلر تراکمی
- خرابی متداول چیلر تراکمی
- دلایل نیاز به تعمیر چیلر تراکمی
- ضرورت تعمیر چیلر تراکمی
- تعمیر چیلر تراکمی شامل چه قسمت هایی می شود؟
- عیب یابی چیلر تراکمی
- تعمیر چیلر تراکمی
- نکات تعمیر چیلر تراکمی
- هزینه تعمیر چیلر تراکمی
- در انتخاب تعمیرکار چیلر دقت کنید!
- تعمیر انواع چیلر تراکمی
چیلر تراکمی
چیلر تراکمی دستگاهی سرماساز نیست بلکه دستگاهی گرماگیر است، بنابراین با سیستم هایی همچون کولر تفاوت دارد. کولرها نسبت به چیلرها ساختار ساده تری دارند. سالیان سال است که یک مدل از کولرهای آبی را بر فراز بام خانه ها می بینیم و تعمیر و راه اندازی آن ها نیز حتی گاهی توسط افراد غیر متخصص انجام می گیرد اما در مورد طرز کار تعمیر چیلر تراکمی، باید متفاوت نگاه کنیم؛ تمام سیستم های چیلر، جذب کننده و گرماگیر هستند.
چیلر ها از لحاظ مصرف انرژی دارای 2 نوع جذبی و تراکمی هستند که چیلر جذبی با انرژی حرارتی که در ژنراتور مصرف می شود کار می کند و چیلر تراکمی با انرژی الکتریکی که توسط کمپرسور استفاده می شود تولید سرما می کند. چیلر دستگاهی کاملا تخصصی و پیچیده بوده و در صورت خرابی به تعمیرکار چیلر متخصص نیاز خواهد داشت. این دستگاه برای کارکرد بهینه، نیاز به سرویس چیلر به صورت کاملا منظم و دوره ای دارد.
چیلر تراکمی از 2 بخش الکتریکی و مکانیکی تشکیل شده است که این امر با مکانیزم های مختلف و تحت فرآیند ترمودینامیکی حالت گرماگیری ( سرمادهی ) را انجام می دهند که تمامی تجهیزات را شامل می شود. کمپرسور چیلر تراکمی نیز از دو قسمت مکانیکی و الکتریکی تشکیل شده است.
تابلو برق مدار فرمان و مدار قدرت در قسمت الکتریکی قرار دارند و همچنین کنترل کننده های دما و فشار نقش فرماندهی چیلر تراکمی را بر عهده دارند که در هنگام تعمیر چیلر تراکمی نحوه، هزینه و زمان بندی به قسمت مورد بررسی ارتباط دارد.
انواع چیلر تراکمی
چیلر های تراکمی دارای انواع مختلفی هستند که از نظر کمپرسور، کندانسور، اکسپنشن، اواپراتور و تابلو برق به انواع مختلفی دسته بندی می شود. چیلری که کندانسور آن هوایی باشد چیلر هوایی و چیلری که کندانسور آبی باشد، چیلر آبی گویند. این چیلر ها برای خنک کردن آب کندانسور از برج خنک کننده استفاده می کنند. همچنین چیلر های تراکمی از لحاظ کاربری نیز به 2 دسته چیلر صنعتی و چیلر خانگی یا تهویه مطبوع تقسیم می شود.
همچنین بخوانید : تعمیر چیلر خانگی
در گذشته اغلب از چیلرهایی با کندانسور آبی و کمپرسور سیلندر پیستونی استفاده میشد اما امروزه چیلرهایی با کندانسور هوایی و کمپرسور اسکرو کاربرد دارد. همچنین برای چیلرهای تراکمی ظرفیت پایین خانگی از چیلر هایی با کمپرسور اسکرال استفاده می شود که صدا و لرزش کمتری نسبت به سایر کمپرسورها دارد.
طرز کار چیلر تراکمی
چیلر به معنی ماشینی است که سرما تولید می کند و تراکم روش تبخیر دستگاه را نشان میدهد. در اینجا قصد داریم نحوه کار چیلر تراکمی را به زبان ساده برای شما توضیح دهیم.
چیلر تراکمی با استفاده از سیکل برودت، سرما تولید می کند. چرخه یا سیکل برودت از چندین جزء اصلی و فرعی تشکیل می شود. 4 جز اصلی و مهم هر سیستم برودتی، کمپرسور، کندانسور، شیرانبساط (اکسپنشن ولو) و اواپراتور است. ابتدا گاز مبرد خارج شده از اواپراتور وارد کمپرسور می شود. در اینجا مبرد فریونی در فاز گازی ست زیرا اگر در فاز مایع وارد کمپرسور شود، کمپرسور به شدت آسیب دیده و نیاز به خدمات تعمیر کمپرسور چیلر پیدا می کند.
با وارد شدن مبرد فریون داخل کمپرسور چیلر تراکمی، مبرد متراکم شده و فشار و دمای آن افزایش می یابد و آماده ی ورود به کندانسور می شود. پس از ورود مبرد به داخل کندانسور، در فشار ثابت، دمای آن کاهش می یابد. پس از چگالش در کندانسور به سمت اکسپنشن ولو رفته، فشار آن شکسته و کاهش میابد.
پس از آنکه فشار مبرد کاهش یافت، وارد اواپراتور می شود. در اواپراتور فرآیند تبخیر که گرماگیر است، رخ می دهد و با کم کردن انرژی گرمایی، سرما به وجود می آید. این پدیده (گرماگیر)، در اواپراتور چیلر تراکمی رخ می دهد، بدین صورت که فریون (مبرد سرمازا) با گرفتن گرمای سیال عبوری، دمای آن را کاهش می دهد و سپس توسط کمپرسور مکش می شود. سپس این چرخه بارها و بارها تکرار می شود تا گرمای محیط گرفته و سرمای مطبوعی در آن ایجاد شود.
خرابی متداول چیلر تراکمی
پرهزینه ترین خرابی چیلر تراکمی مربوط به آسیب دیدن کمپرسور چیلر تراکمی است که بصورت مکانیکی و یا سوختن سیم پیچ اتفاق می افتد. این اتفاق در شرایطی صورت می گیرد که چیلر تراکمی در شرایط غیر استاندارد کار کند. بخش بعدی خرابی رایج در چیلر تراکمی، سوراخ شدن مبدل های اواپراتور و کندانسور است که این اتفاق گاهی با ترمیم و در صورت آسیب بیشتر با تعویض مبدل انجام می گیرد.
بخش دیگری از خرابی چیلر تراکمی مربوط به بخش الکتریکی شامل مدار قدرت و مدار فرمان تابلو برق می شود. همچنین کنترلرهای فشار، دما و آمپر چیلر تراکمی نیز در بخش الکتریکی دسته بندی می شود. هنگامی که برق قطع و وصل می شود چنانچه پیش بینی های لازم صورت نگرفته باشد این تجهیزات نیز آسیب می بینند.
دلایل نیاز به تعمیر چیلر تراکمی
چیلر تراکمی به دلایل مختلفی ممکن است خراب شده و نیاز به تعمیر پیدا کند. دلایلی که منجر به این می شود که سرمای کافی در چیلر تراکمی وجود نداشته باشد و این نیاز احساس می شود که باید تعمیر چیلر تراکمی انجام شود. نشانه های نیاز به تعمیر چیلر تراکمی عبارتند از :
- چیلر تراکمی کار نمی کند
- چیلر تراکمی کار می کند ولی سرما نمی دهد
- صدای چیلر بسیار آزار دهنده و لرزش بسیاری دارد
- پس از روشن کردن چیلر فیوز اصلی میپرد
- و ….
ضرورت تعمیر چیلر تراکمی
اگر کیفیت خنک کنندگی و یا سرماسازی چیلر تراکمی کاهش یابد دلیل بر خرابی چیلر است و هرچه دیرتر نسبت تعمیر چیلر تراکمی اقدام شود آسیب های بیشتری متوجه دستگاه خواهد شد و به مراتب هزینه تعمیرات آن نیز افزایش می یابد. اشکالاتی که در روند سرماسازی پیش می آید نشانه هایی از ضعف روند است که در اولین فرصت باید توسط کارشناس مربوطه بررسی و رفع عیب گردد.
تعمیر چیلر تراکمی شامل چه قسمت هایی می شود؟
چیلر شامل 2 عدد مبدل اواپراتور و کندانسور و 1 عدد کمپرسور و شیر اکسپنشن ولو است که این قطعات توسط لوله کشی و تابلو برق چیلر، شامل یک مجموعه می شوند.
قسمتی از تعمیر چیلر تراکمی شامل سوراخ شدن اواپراتور است که اگر آسیب جزئی باشد با ترمیم کردن رفع شده و در صورتی که قابل تعمیر نباشد باید اواپراتور چیلر تراکمی به کل تعویض گردد. کندانسور آبی نیز خراب می شود که در صورت امکان ترمیم و یا اینکه در صورت آسیب بیشتر تعویض می شود. کندانسور هوایی چیلر تراکمی که شامل فن هایی است، پس از مدتی نیاز به تعویض فن وجود دارد و همچنین کوئل های آن در صورت سوراخ شدن، باید جوشکاری شود.
بخش دیگری از تعمیر چیلر تراکمی شامل اصلاح تابلو برق و کالیبراسیون کنترل کننده ها و نشانگرها است. تعمیر کمپرسور چیلر تراکمی هم یکی از مهم ترین قسمت های تعمیر چیلر تراکمی است که در حین نصب آن به عبارتی بهتر است تمام چیلر نیز اورهال گردد و ایراداتی که باعث شده است کمپرسور خراب شود، رفع گردد تا کیفیت سرماسازی افزایش و موجب خرابی مجدد نشود.
عیب یابی چیلر تراکمی
برای خنک کردن سیال یا آب که معمولا به عنوان سیال واسطه استفاده می شود، نیاز به دستگاهی داریم که چیلر نام دارد. این دستگاه با استفاده از فرآیند ترمودینامیکی دمای آب را خنک کرده و می توان از آن برای تهویه مطبوع و صنایع تولیدی استفاده کرد. چیلرها در انواع مختلفی وجود دارند که به 2 دسته چیلر تراکمی و چیلر جذبی تقسیم می شوند که خود چیلر تراکمی دارای انواع مختلفی هستند که به صورت مختصر توضیح کوتاهی در این قسمت عنوان میکنیم.
وقتی چیلر تراکمی از کار می افتد به طور کلی سیستم خنک کردن مختل شده و با عیب یابی چیلر تراکمی باید این مشکل را بررسی و برطرف نمود تا بتوان با فرآیند خنک کردن، بهره برداری متوقف نشود. آرسان سرویس امروزه با کمک از آخرین تکنولوژی روز دنیا و با کارشناسان مجرب آمادگی دارد با کمترین هزینه و با اقدامات پیشگیرانه نسبت به عیب یابی چیلر تراکمی در خدمت شما مشتریان عزیز باشد و با مدت زمان کمتری چیلر را راه اندازی و آماده بهره برداری نماید.
تعمیر چیلر تراکمی
چیلر تراکمی پس از خراب شدن نیاز به اقداماتی دارد تا رفع و رجوع شده و فرآیند سرماسازی آن شروع شود. برخی از تجهیزات چیلر تراکمی در حین خرابی با ترمیم و تعمیر، اصلاح و درست می شوند اما اگر خرابی های چیلر تراکمی، غیر قابل اصلاح باشند، باید قطعات چیلر تراکمی تعویض شوند. کمپرسور هرمتیک اسکرال که در برخی از چیلر ها استفاده می شود، چنانچه این کمپرسور خراب شود، تعمیرات آن امکانپذیر نیست و باید جهت تعویض آن اقدام نمود.
نحوه تعمیر چیلر تراکمی متفاوت بوده و به چند بخش مختلف تقسیم می شود. تعمیر چیلر تراکمی ممکن است به صورت فوری بوده و پس از رفع عیب، بلافاصله چیلر روشن شود. شکل دیگری از تعمیرات که به تعمیرات اساسی معروف است، شامل تعمیر تمامی قطعات و تجهیزات دستگاه می شود. تابلوبرق و کنترلرهای چیلر تراکمی در تعمیرات اساسی، تماما بررسی و نوسازی می شود و همچنین قسمت مکانیکال چیلر هم به صورت مرحله به مرحله تست و مورد بهسازی قرار می گیرد.
تعمیر تابلو برق چیلر تراکمی
چیلرها امروزه در صنعت تهویه مطبوع جایگاه ویژهای پیدا کردهاند. چیلرها هم برای تهویه مطبوع و هم برای کاربردهای صنعتی مانند خنک کردن خط تولید صنایع و کارخانجات استفاده میشوند. چیلرهایی که در صنعت استفاده میشوند، در اندازههای بزرگ هستند. این چیلرها جهت کارکرد بهتر، دارای تجهیزات کنترلی مانند تابلو برق و پی ال سی هستند. گاهی اوقات برخی از مشکلات چیلر تراکمی مربوط به مشکلات تابلو برق آن است. در این صورت به خدمات تعمیر تابلو برق چیلر نیاز خواهید داشت.
نکات تعمیر چیلر تراکمی
همواره حین رفع اشکال و تعمیر چیلر تراکمی نکاتی باید مد نظر قرار گیرد. مهم ترین نکته در مورد تعمیر چیلر تراکمی رعایت ماندگاری و سیستم خط فریون بدون آلودگی است. داخل چیلر تراکمی، از مبرد سرمازایی استفاده می شود که فریون نامیده شده و همچنین روغنی که در کمپرسور استفاده می شود به شدت به آلودگی و رطوبت حساس بوده و چنانچه اگر در حین تعمیرات، اقدامات پیشگیرانه به خوبی پیگیری نشود و هوای محیط و آلودگی به داخل لوله های خط فریون وارد شود، صدمات زیادی به روند سرماسازی و تجهیزات وارد می شود.
نکته بعدی کالیبراسیون کنترلر و نشانگرها است. این تجهیزات به ما خروجی های فشار، دما و آمپر را نشان می دهند که این اطلاعات شرح سلامت و صحت عملکرد چیلر را نمایان و کنترل می کند.
هزینه تعمیر چیلر تراکمی
میزان خرابی در تعیین هزینه تعمیر چیلر تراکمی وجود دارد. همانطور که در بخش های قبلی اشاره کردیم تعمیرات چیلر تراکمی به 2 بخش تعمیرات فوری و تعمیرات اساسی تقسیم می شود. اقداماتی که در جهت راه اندازی سریع صورت می گیرد شامل عیب یابی و رفع عیب و روشن کردن چیلر است. اگر آسیب های وارد شده به چیلر بیشتر باشد نیاز به تعمیرات اساسی داریم که هزینه های متریال مصرفی و دستمزد به میزان اقدامات صورت گرفته تعیین می گردد.
برای تعیین هزینه تعمیر چیلر تراکمی ابتدا باید عیب یابی چیلر تراکمی صورت گیرد و پس از تشخیص جهت رفع ایراد اقدام شود که می تواند شامل هزینه های مختلفی باشد. از تعمیر قطعات تا تعویض تجهیزات مربوط به چیلر و معمولا آرسان سرویس با تعمیر تجهیزات تعویض قطعات را به حداقل میرساند و همواره جهت بالا بردن کیفیت عملکرد چیلر، به بهترین نحو عملیات اجرایی را مدیریت نموده و با کمترین زمان چیلر را راه اندازی می کند.
تعمیر چیلر تراکمی با توجه به یک سری از عوامل تعیین کننده، هزینه های متفاوتی را دارد. به طور مثال قطعات متفاوتی در راستای تعمیر چیلر تراکمی مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعات ممکن است هزینه های خاص خود را داشته باشند. به طور مثال بعضی از اوقات کمپرسور معیوب می شود. در این صورت شما باید یک کمپرسور جدید خریداری کرده و به جای کمپرسور معیوب قدیمی مورد استفاده قرار دهید.
همانطور که می دانید کمپرسورها اصلی ترین بخش های چیلر تراکمی هستند و همین موضوع باعث بالا رفتن قیمت تعمیر چیلر تراکمی می شود. پس نوع قطعاتی که در تعویض این چیلرها مورد استفاده قرار می گیرد بر قیمت آن تاثیرگذار است. اما دیگر پارامتر تاثیرگذار، مدت زمانی است که افراد برای تعمیر چیلر تراکمی زمان صرف می کنند.
با توجه به پیچیده بودن تعمیر چیلر تراکمی، افراد باید به این موضوع توجه داشته باشند که تعمیرات چیلرهای تراکمی زمان بر است و مطمئناً همین موضوع باعث بالا رفتن هزینه تعمیر چیلر تراکمی می شود. گفتنی است هر چقدر که روند تعمیر چیلر تراکمی تخصصی تر شود، مطمئناً خدمات مربوط به تعمیر چیلر تراکمی هزینه بالاتری را پیدا خواهد کرد.
به طور کلی حدود قیمت که برای تعمیر چیلر تراکمی در نظر گرفته شده با توجه به مشخص نمودن قیمت قطعات و مدت زمان کار و تخصصی بودن تعمیر چیلر تراکمی، قابل حدس نیست و تعریف دقیقی از هزینه تعمیر چیلر تراکمی موجود نیست.
در انتخاب تعمیرکار چیلر دقت کنید!
چیلر دستگاهی مفید اما گران قیمت، دارای ساختار و تجهیزات پیچیده و تعمیرات آن کاری کاملا تخصصی است. بنابراین نسبت به انتخاب تعمیرکار چیلر خود حساس باشید. چیلر ها اغلب در ساختمان ها و منازل مسکونی جهت تهویه مطبوع به کار گرفته می شوند. به طوری که در فصل زمستان، هوای گرم و در فصل تابستان، هوای سرد محیط خانه را فراهم می کنند. همچنین در خط تولید کارخانجات نیز از چیلر های صنعتی جهت خنک کردن دستگاه ها و همچنین جهت تهویه مطبوع صنعتی کاربرد دارد. از دیگر موارد استفاده چیلر می توان به بیمارستان ها، مراکز تفریحی و تجاری، هتل ها، صنایع پتروشیمی، صنعت نفت، صنایع دارویی، صنایع غذایی و … اشاره کرد.
حیطه کاری تعمیرکار چیلر
تعمیرکار چیلر علاوه تعمیر چیلر، کار نصب، راه اندازی، سرویس و نگهداری چیلر های تهویه مطبوع و چیلر های صنعتی را نیز انجام می دهند. در هر بازرسی دوره ای یا سالانه، تعمیرکار چیلر، کندانسور، کمپرسور، اواپراتور، برج خنک کننده، تسمه ها، سوپاپ، کنترل کننده ها و … را بررسی می کنند. همچنین تعمیرکار چیلر توانایی عیب یابی و تعمیر تجهیزات را نیز دارند. در صورتی که چیلر نیاز داشته باشد، شارژ گاز، اسیدشویی چیلر، سرویس فن کویل را نیز انجام می دهند.
پشتیبانی و نگهداری توسط تعمیرکار چیلر
پشتیبانی و نگهداری از چیلر پس از تعمیرات نکته ای بسیار مهم است. از تعمیرکار چیلر خود بخواهید که با توافق انجام شده و یا عقد قرارداد، پشتیبانی، نگهداری و سرویس چیلر را بر عهده بگیرد تا چیلر برای بار دوم دچار خرابی نشود. با صرف هزینه بسیار پایین سرویس و نگهداری، چیلر گران قیمت و با ارزش خود را بیمه کنید.
مراحل انجام کار تعمیرکاران چیلر آرسان سرویس
- بازدید از چیلر : در مرحله اول تعمیرکاران چیلر آرسان سرویس، در اسرع وقت جهت بازدید از دستگاه چیلر تهویه مطبوع و یا چیلر صنعتی اعزام می شوند تا میزان خرابی چیلر و مشکلات آن را ارزیابی کنند.
- ارائه گزارش فنی : پس از بازدید تخصصی از چیلر، تیم تعمیرکار در طی گزارشی، مشکلات، خرابی ها و راه حل های موجود جهت کارکرد دوباره چیلر را به کارفرمای محترم ارائه می دهند.
- عقد قرارداد : در این مرحله بین کارفرما و تعمیرکار چیلر آرسان سرویس قرار داد تعمیرات چیلر بسته می شود.
- تامین متریال مصرفی : در این مرحله کارفرما متریال مصرفی چیلر را خریداری می کند.
- تعمیرات چیلر : پس از امضای قرار داد تعمیر چیلر توسط طرفین، تعمیرات چیلر آغاز شده و اجرای پروژه طبق قرار داد پیش می رود.
- نگهداری و پشتیبانی : پس از استارت چیلر و شروع کار، نگهداری و پشتیبانی از چیلر طبق توافق طرفین لازم و ضروری بوده تا چیلر مجددا دچار خرابی های بیشتری نشود.
تعمیر انواع چیلر تراکمی
برای سرد کردن محیط های ساختمانی و محصولات صنعتی به چیلر نیاز داریم و چیلر ها به 2 سیستم جذبی و تراکمی تقسیم می شود که در اینجا موضوع بر سر چیلر تراکمی است. تعمیر چیلر تراکمی بسیار پیچیده است. چیلر تراکمی در انواع مختلفی تولید و استفاده می شود که از لحاظ کاربری به 2 نوع صنعتی و تهویه مطبوع تقسیم بندی می شود و از نوع ساختاری نیز به انواع مختلف چیلر تراکمی اسکرو، اسکرال و پیستونی دسته بندی می شود. در ادامه قصد داریم به توضیح تعمیر هر یک از انواع چیلر تراکمی بپردازیم. با ما همراه باشید.
تعمیر چیلر تراکمی صنعتی
برخی محصولات تولیدی در کارخانجات صنعتی، پس از تولید نیاز به خنک شدن دارند. برای ارتقاء کیفیت محصول باید از خنک کننده ای جهت بالا بردن فرآیند تولید استفاده شود. تعمیر چیلر صنعتی دارای پروسه زمانی محدود و پیچیدگی سیستم است. کارخانجات صنعتی که در امر تولید دارای محصول گرم هستند برای خنک کردن قطعات و محصول نیاز به چیلر دارند و همچنین در زمانی چیلر دچار خرابی و یا از کار افتادگی شد باید تعمیر چیلر تراکمی انجام شود تا چیلر به خوبی کار کند.
چیلر تراکمی صنعتی ساعات بیشتری نسبت به چیلر تراکمی تهویه مطبوع کار می کند و این نشان دهنده ی این است که چیلر تراکمی صنعتی دچار اصطحلاک بیشتری و همچنین صدمات بیشتری می شود. از لحاظ کارکرد ساعتی چیلر تراکمی تهویه مطبوع در تهران حدودا سالی 1500 ساعت و چیلر تراکمی صنعتی 5000 ساعت کار می کند و این اعداد با توجه به نوع طراحی می تواند کاهش یا افزایش داشته باشد.
چیلر تراکمی صنعتی هم مانند سایر کاربری ها دارای اَشکال متفاوتی بوده که از نوع کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور و تابلو برق می توان به آن اشاره کرد. امروزه بدلیل پیشرفت تکنولوژی اغلب از چیلر تراکمی صنعتی با کمپرسور اسکرو و کندانسور هوایی با شیر انبساط الکترونیکی و تابلو برق کاملا اتوماتیک PLC استفاده می شود.
تعمیر چیلر تراکمی صنعتی به تجربه کاری و دانش فنی بالایی نیاز دارد که باید کارشناس چیلر بتواند در سریعترین زمان ممکن چیلر را عیب یابی و تعمیر چیلر تراکمی را آغاز نماید. پس از تعمیرات اصولی چیلر تراکمی باید برنامه ای منظم جهت نگهداری چیلر را اجرا نماید.
تعمیر چیلر تراکمی تهویه مطبوع
خانه و ساختمان و به طور کلی محیط آسایش انسان ها باید به گونه ای باشد که شخص احساس راحتی کند و از لحاظ دمای محیطی اذیت نشود. برای ایجاد چنین شرایطی معمولا از چیلر تراکمی تهویه مطبوع استفاده می شود و برای کاربری این نوع چیلر، دستگاه های مختلفی وجود دارد، مانند چیلر تراکمی تهویه مطبوع ساختمانی ظرفیت پایین که هر واحد ساختمانی به طور مستقل استفاده می کند و یا تمامی واحد ها از چیلر مشترک و مرکزی استفاده می کنند.
چیلر تراکمی ظرفیت پایین که برای هر واحد به طور مستقل استفاده می شود مینی چیلر نام دارد و چیلری که برای تمام واحدهای ساختمان استفاده می شود، چیلر مرکزی نام دارد. وقتی که چیلر ساختمان خراب می شود و کار نمی کند باید عیب یابی چیلر صورت گیرد و پس از عیب یابی، تعمیر چیلر تراکمی تهویه مطبوع انجام شود.
تعمیر چیلر تراکمی اسکرو
در برخی از مدل های چیلر تراکمی از کمپرسور اسکرو استفاده می شود که به آن چیلر تراکمی اسکرو می گویند. کمپرسور های اسکرو از جدیدترین تکنولوژی روز برخوردار است و با تابلو برق کاملا اتوماتیک PLC (پی ال سی) مورد بهره برداری قرار می گیرد که این چیلر ها در دمای تهویه مطبوع کار می کند که دمای آن معمولا 10 درجه سانتی گراد است.
تعمیر چیلر تراکمی اسکرو می تواند از کمپرسور باشد و یا از تابلو برق یا سایر تجهیزات که معمولا به دلایل عدم نگهداری و سرویس چیلر، کمپرسور اسکرو خراب می شود که کمپرسور به طور مستقل باید به کارگاه منتقل شود تا تعمیر شود.
تعمیر چیلر تراکمی اسکرال
در چیلر های تراکمی با ظرفیت برودتی پایین از کمپرسور اسکرال استفاده می شود که به آن چیلر تراکمی اسکرال می گویند. این کمپرسورپها به صورت پلمپ ساخته شده و در صورت خرابی باید تعویض گردند یعنی قابل تعویض نیستند. همچنین می توان جهت افزایش بهره وری از اواپراتور صفحه ای استفاده می شود. تعمیر چیلر تراکمی اسکرال عمدتا شامل تعویض کمپرسور اسکرال، تعویض اواپراتور صفحه ای و ایرادات وارد شده به چیلر تراکمی بر اثر استهلاک است.
تعمیر چیلر تراکمی پیستونی
چیلرهایی که در گذشته تولید می شدند عمدتا کمپرسورشان از نوع سیلندرپیستونی بود. در ابتدا کمپرسور سیلندرپیستونی نوع باز و امروزه از نوع نیمه باز در چیلر ها استفاده می شود. کمپرسور سیلندرپیستونی به صورت باز به گونه ای است که کمپرسور جدا با الکتروموتور جدا توسط کوپلینگ به هم وصل می شوند اما در کمپرسور سیلندرپیستونی نیمه باز کمپرسور و الکتروموتور در یک پوسته قرار دارند. همچنین در برخی دیگر از چیلر ها نیز از کمپرسور سیلندرپیستونی هرمتیک یا منیروپ استفاده می شود.
تابلو برق چیلر تراکمی سیلندر پیستونی عمدتا رله ای بوده و در برخی از کمپرسورهایی که دارای کنترل ظرفیت هستند، از تابلوبرق مینی PLC (پی ال سی) یا تمام اتوماتیک PLC (پی ال سی) استفاده می شود. در هنگام تعمیر چیلر تراکمی سیلندر پیستونی می توان به بهسازی تابلو برق چیلر یا تعمیر کمپرسور چیلر اشاره کرد و همچنین در زمان هایی که از آب نرم در سیستم چیلر استفاده نمی شود، کندانسور چیلر باید مورد تعمیرات اسید شویی قرار گیرد تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.
تعمیر چیلر تراکمی کریر
یکی از قدیمی ترین تولید کنندگان چیلر، برند کریر (carrier) است که جزء پرتیراژ ترین تولید کنندگان کمپرسور و چیلر در سطح جهان می باشد. این کمپرسور ها با طراحی منحصر به فرد و ساده در ظرفیت های مختلف تولید می شود. در ایران امروزه چیلر تراکمی کریر آکبندو نو به سختی پیدا می شود و بیشتر از کمپرسور کریر در سیستم های برودتی استفاده می شود. تعمیر چیلر کریر باید به صورت اصولی و طبق دستور العمل شرکت سازنده اقدام شود تا از آسیب های احتمالی پیش آمده جلوگیری شود.