تعمیر چیلر

آخرین بروزرسانی : 3 تیر 1402

چیلر دستگاهی با ساختاری پیچیده و گران بها بوده و نیازمند تعمیرات تخصصی هستند. تعمیر چیلر خود را به دست تکنسین های کارآزموده بسپارید و یکبار برای همیشه چیلر های خود را تعمیر کنید. درصورتی‌ که علائمی مانند عدم خنک کردن کافی, صدای غیر معقول و برفک کمپرسور، استارت نخوردن کمپرسور، کارکردن دائمی کمپرسور و سیستم سرمایشی ساختمان به اندازه کافی خنک نمی کند، اتصالی برق و … در سیستم چیلر خود دیدید، نیازمند خدمات تعمیر چیلر هستید. مجموعه آرسان سرویس با تجربه بیش از 15 سال تعمیرات تخصصی انواع چیلر های خارجی و ایرانی و درصد رضایت بالای مشتریان، آماده پاسخگویی به نیاز شما عزیزان به هرگونه خدمات چیلر است. تیم متخصص ما خدمات ((تعمیر چیلر در تهران)) خود را گارانتی می کنند و پس از تعمیرات، هر ساله با صرف هزینه پایین سرویس و نگهداری می توانید چیلر گران قیمت خود را از هر گونه خرابی و مشکلات بیمه کنید. 

روال انجام تعمیرات توسط مجموعه آرسان سرویس : ابتدا تکنسین های آرسان سرویس از چیلر بازدید و به صورت تخصصی عیب یابی کرده و مشکلات و خرابی های چیلر را در طی یک گزارش فنی به همراه پیش فاکتور هزینه تعمیرات به کارفرما ارائه می دهند. در صورت تایید پیش فاکتور توسط کارفرما، قرارداد تعمیرات بسته شده و اجرای پروژه تعمیرات آغاز می گردد. 

قیمت تعمیر چیلر

تعمیر تخصصی چیلر چقدر هزینه دارد؟

توجه : برای تعیین دقیق قیمت تعمیر چیلر باید به صورت حضوری از چیلر بازدید شود تا میزان خرابی های آن مشخص گردد. برای دریافت وقت بازدید حضوری با شماره 02177688712 تماس بگیرید. توجه داشته باشید هزینه ابتدایی بازدید از چیلر، در انتها کار از فاکتور نهایی کم می شود. 

تعمیر انواع برند چیلر

تعمیر چیلرهای خارجی و ایرانی

اشتباهات استفاده از چیلر

چه اشتباهاتی باعث خرابی چیلر می شود؟

اشتباه اول: نصب غیراستاندارد چیلر

گاهی دستگاه چيلر از همان آغاز اسباب زحمت می شود، که اين می تواند ناشی از نصب غیر اصولی دستگاه باشد. چيلر را نبايد نزديک تجهیزات گرمایشی نصب کرد، چون گرمای ديگ هنگامی که چيلر خاموش است، می تواند فشار را در چيلر بالا برده و فوران فریون از کندانسور گردد.

 

اشتباه دوم: سرد کردن بيش از حد آب در برج خنک کننده

بعضی می پندارند که خنک کردن هرچه بیشتر آب در برج خنک کن موجب بالا رفتن بازدهی کندانسور می شود. البته اين انديشه ممکن است تا حدودی درست باشد، اما چنانچه بیش از حد این آب خنک شود موجب اتلاف روغن، تراکم فریون در کندانسور و در نهایت کاهش فریون در اواپراتور می شود. چنانچه تکنسین نگهدارنده چيلر، کاهش فشار مکش را مشاهده کند، اولين چيزی که به فکرش می رسد اين است که مقدار حجم فریون کم شده است. در حالی که ممکن است اشکال از سرد شدن بيش از حد آب در برج خنک کن باشد.

 

اشتباه سوم: به جريان درآوردن آب خيلی گرم در چيلر

اگر آبی که بايد توسط چيلر خنک شود، خيلی گرم باشد، می تواند سبب بروز شوک حرارتی گردد. اين اشکال وقتی پيش می آيد که شخص اپراتور، در اثر اشتباه و پيچاندن يک شير، آب گرم را از ديگ شوفاژ راهی اواپراتور چيلر کند. شوک حرارتی برای لوله‌های اواپراتور چيلر مضر است و می تواند سبب تغيير شکل آن‌ها و مسدود شدن مسير جريان شود.

 

اشتباه چهارم : به جريان درآوردن گذر آب زیاد تر از مقدار تعین شده (تحمیل بار اضافی به چیلر)

اين هم در ابتدا فکر خوبی به نظر می رسد و معمولا جهت افزایش ظرفیت چیلر گاهی توسط اپراتورها صورت میگیرد. اما بر خلاف ظاهر، نهايتا می تواند موجب افزايش هزينه‌ها شود و همچنین ایجاد فشار مضاعف به کمپرسور چیلر شود. جريان دادن بيش از حد آب در چيلر، به نظر بازده اواپراتور را بيشتر میکند، اما وقتی مصرف کل انرژی سيستم و مصرف برق کمپرسور و استهلاک آن محاسبه شود، بويژه با منظور کردن انرژی مصرفی پمپ، ملاحظه خواهد شد که بازده انرژی در سيستم کاهش يافته و درنتیجه هزينه بیشتر می شود. همچنين اين امر می تواند سبب فرسايش و خرابی زودهنگام لوله‌ها شده و مخارج هنگفتی را تحميل کند. که درنهایت موجب خراب شدن کمپرسور میگردد.

 

اشتباه پنجم: کارکرد چیلر در شرايطی غير از آنچه در طراحی پيش بينی شده

دستگاه چيلر برای کارکرد مطلوب بايد در شرايطی کار کند که برای آن طراحی شده است و هر گونه تحمیل بر چیلر میتوناد به صورت قابل توجهی بر کارایی دستگاه تاثير منفی بگذارد.

 

اشتباه ششم: اضافه کردن بيش از حد روغن

اپراتورها آموخته اند که وقتی سطح روغن از خط ميانی سايت گلاس پایین تر رفت، بايد روغن به کمپرسور چیلر اضافه شود. اگر چيلر تحت باری کمتر از بار کامل کار کند، پايين تر بودن سطح روغن کمپرسور نيز جايز است. حال چنانچه شخص اپراتور روغن بيش از حد لازم به سيستم اضافه کند، بار وارده به کمپرسور را افزايش می دهد که اين می تواند موجب صدمه ديدن کمپرسور و کاهش کارای چیلر شود.

 

اشتباه هفتم: احمال در تمیز کردن به موقع فیلتر و صافی کندانسور چیلر

گاهی تکنسین نگهداری سيستم در تميز کردن به موقع فيلترها و صافی ها کوتاهی می کند، در حالی که تميز نگهداشتن اين دو وسيله و پاک کردن آن‌ها در حفظ کارایی چيلر بسيار موثر است و هرچه گردش آب در سیستم به اندازه باشد , چیلر با بهره وری بیشتری کار میکند.

 

اشتباه هشتم: عدم نگهداری صحيح برج خنک کن

از نگهداری صحيح برج خنک کن نبايد غافل شد. تميز کردن سالانه تشتک آب برج، اطمينان از سالم بودن پروانه و درستی کارکرد آنها و غيره بايد بطور مرتب انجام گيرد. نگهداری ناصحيح برج خنک کن می تواند موجب کاهش بازده سيستم، و از آن مهمتر، رسوب گيری شديد لوله‌های کندانسور شود. که این فشار مضاعف به کمپرسور وارد میشود. تميز کردن لوله‌های کندانسور را می توان با يک برس ( سیخ زدن) و آب يا مواد شيميایی (اسيد شویی) انجام داد. اگر برای رسوب زدایی لوله‌ها از مواد شيميایی استفاده شود و نتوان رسوبات کنده شده را با برس پاک کرد، بايد داخل لوله‌ها را با آب پرفشار شستشو داد. البته اگر شستشو به خوبی انجام نگيرد، اسيد باقيمانده در لوله‌ها می تواند آن‌ها را سوراخ کند. پيشنهاد می شود در مورد چگونگی رسوب زدایی از لوله‌ها، توصيه‌های کارخانه سازنده چيلر حتما مراعات شوند.

 

اشتباه نهم: قصور در ثبت مشخصات عملکرد چيلر

مشخصات عملکرد سيستم بايد در طول زمان کارکرد چيلر خوانده و ثبت شوند. شخص راهبر سيستم ممکن است هر دو ساعت يک بار، در هر شيفت کاری يا روز به روز آن‌ها را بخواند. کنترل کننده مثل آنتی فریز و فلوسوئیچ های آب سرد و آب خنک کننده کندانسور بایستی هر ۶ ماه از نظر صحت کارکرد بازرسی شود و ثبت اين مشخصات بايد کاملا دقت کرد. چیلرها هزینه هنگفتی برای تاسیسات هستند، هم برای هزینه های اولیه و هم هزینه های عملیاتی. آنها مقادیر زیادی انرژی مصرف می کنند و نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند. برای مدیران تعمیر و نگهداری و مهندسی که از عملکرد چیلر خود، اطلاعات نگهداری و هزینه آن آگاه نیستند، چیلرها می توانند به طرز عجیبی گران به نظر برسند. اما دانش عمیق در مورد نحوه نگهداری و بهره برداری چیلر تاسیسات می تواند به کنترل هزینه های چیلر و تصمیم گیری آسان تر در مورد سرویس تعمیرات چیلر کمک کند.

اهمیت تعمیر چیلر

تعمیر چیلر به صورت تخصصی چه اهمیتی دارد؟

تعمیرات چیلر به صورت تخصصی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دستگاه چیلر دستگاهی پیچیده و گران قیمت بوده و کاملا با کولرهای آبی و اسپیلت ها متفاوت است. بنابراین به تعمیرکار چیلر متخصص نیاز دارد. خدمات تعمیرات چیلر، جزء خدمات فنی و مهندسی بوده و نیاز به مدرک دانشگاهی و تجربه بالایی دارد. افراد کارنابلد و کم تجربه تا زمانی که حرفه ای شوند ممکن است آسیب و خسارات جدی را به تجهیزات شما وارد کنند. تعمیر چیلر و بهینه سازی عملکرد آن، بسیار حائز اهمیت است.

چیلر تراکمی اغلب نمایانگر بیشترین بار الکتریکی موجود در سیستم تهویه مطبوع است، با این حال گاهی تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار می گیرد و کارایی آن کاهش می یابد. در نتیجه کاهش کارآمدی چیلر تراکمی خصوصا وقتی به نگهداری و سرویس چیلر به صورت پیشگیرانه توجهی نشده باشد، راندمان دستگاه پایین می آید و چه بسا هزینه های سنگین تری نسبت به اقدام به موقع برای تعمیر چیلر روی دستمان بگذارد.

برای تعمیر چیلر باید ابتدا در حد امکان از دستگاه استارت گرفت. چون روشن بودن دستگاه علائمی دارد که مشخص می کند خدمات تعمیر چیلر باید بر روی کدام قسمت انجام گیرد که بتوان دستگاه را بکارگیری نمود و استفاده کرد. اگر تعمیرات چیلر به صورت غیر اصولی و غیر کارشناسی انجام گردد باعث آسیب های غیر قابل جبران و همچنین هزینه های بسیار زیادی به چیلر می گردد.

نکات تعمیر چیلر

نکات قابل توجه در تعمیرات چیلر

همانطور که ما دوست داریم فناوری چیلر همیشه با حداکثر کارایی کار کند، سایش و استهلاک می تواند منجر به نقص شود. اگر کسب و کار و یا تهویه مطبوع شما دارای چیلر است یا به طور منظم از آن استفاده می کنید، آشنایی با این نکات مهم تعمیر چیلر می تواند مفید باشد. هنگامی که صحبت از تعمیرات چیلر به میان می آید، لازم است بدانید و درک کنید که چیلرها چگونه کار می کنند. در اینجا چند نکته مفید وجود دارد که می تواند به کارایی و نحوه بهره برداری چیلر شما کمک کند :

  • ردیابی و نظارت بر گزارش عملیات روزانه کارکرد چیلر

گزارش عملیات روزانه اطلاعاتی را برای کمک به جداسازی مشکلات و رفع سریع ناکارآمدی ها فراهم می کند. جزئیات گزارش باید شامل نرخ جریان آب گذری، دمای عملیاتی و سایر اطلاعات حیاتی باشد. جمع آوری گزارش دقیق فقط چند دقیقه در روز طول می‌کشد و می‌تواند کلیدی باشد که برای راه‌اندازی مجدد چیلر در صورت بروز مشکل به آن نیاز دارید.

  • استفاده از آب نرم برای کندانسور آبی چیلر

انواع مختلفی از چیلر در موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، اما یکی از رایج ترین آنها، چیلرهای آبی یا چیلرهای آب خنک هستند که کندانسور آنان آبی است. آب در واحدها باید مرتباً تصفیه شود تا از خوردگی، تجمع رسوب و رشد جلبک ها جلوگیری شود. برای سیستم های آب، بسته از تصفیه های شیمیایی منظم استفاده کنید. فیلترها باید هر سه ماه یکبار تمیز شوند تا از تجمع آلودگی در برج خنک کننده و مخزن کندانسور جلوگیری شود.

  • بازدید دوره ای چیلر

نشتی های کوچک در سیستم چیلر شما می تواند منجر به مشکلات جدی تری شود. رطوبت ناخواسته می تواند با ترکیب در روغن موجود در کمپرسور به تشکیل اسیدهای خورنده کمک کند. علاوه بر این، رطوبت می تواند باعث زنگ زدن قطعات چیلر و از کار افتادن آن شود. دستگاه خود را حداقل هر سه ماه یکبار برای رویت نشتی به دقت بررسی کنید.

  • لوله های کندانسور چیلر را منظم تمیز کنید

بهره وری کلی سیستم به کارایی انتقال حرارت در لوله های اواپراتور و کندانسور بستگی دارد. تمیز نگه داشتن این لوله ها به عملکرد بهینه چیلر به شما کمک می کند. تمیز کردن از طریق مسواک زدن( فرچه سیمی ) یا استفاده از مواد شیمیایی ( اسید شویی ) برای حذف جلبک ها و تجمع رسوب انجام می شود.

  • به طور منظم تجزیه و تحلیل روغن کمپرسور چیلر و فریون انجام دهید

تجزیه و تحلیل منظم روغن و فریون در سیستم شما می تواند به جلوگیری از مشکلات پیچیده تر کمک کند. تجزیه و تحلیل مداوم فریون می تواند به تشخیص مسائل آلودگی کمک کند. تجزیه و تحلیل روغن کمپرسور می تواند مشکلات اساسی مانند مشکلات مربوط به سایش قطعات مکانیکی کمپرسور یا رطوبت بیش از حد در روغن را آشکار کند.

  • هنگامی که چیلر دچار خرابی می شود، راه حل های رایج مشکلات چیلر را دنبال کنید

اگر پمپ گردشی شما نامنظم کار می کند، بررسی کنید که همه شیرها به سمت چیلر باز باشند و جریان آب به خوبی گذر داشته باشد. در مرحله بعد، ورود زباله ها و مواد جامد احتمالی به پمپ را بررسی کنید. اگر همه چیز تمیز به نظر می رسد، بررسی کنید که فشار ورود و خروج پمپ در محدوده طبیعی باشد. اگر همه چیز خوب به نظر می رسد، ممکن است مشکلی در قسمت سیرکولاسیون پمپ وجود داشته باشد که نیاز به تعمیرات حرفه ای دارد.

نشت یابی

نشت یابی در تعمیر چیلر

چیلر تراکمی دارای سیکل فریون و شامل 4 جز اصلی کمپرسور، کندانسور، اکسپنشن ولو و اواپراتور است. در داخل این سیکل، مبردی برای سرما سازی استفاده می شود و همیشه الزاما جهت بهترین میزان کیفیت فرآیند سردسازی ما به مقدار معینی مبرد نیاز داریم و اگر این حجم کمتر یا بیشتر شود، چیلر ما به مشکل خواهد خورد. یعنی به همان اندازه ای که حجم فزاینده مبرد فرآیند خنک کنندگی را مختل میکند؛ کم بودن فریون نیز موجب عدم سرد کنندگی می شود. یکی از علت های کم شدن گاز فریون در چیلر، وجود نشتی است. برای اینکه جای نشتی را پیدا کنیم، باید عمل نشت یابی چیلر را انجام دهیم. ما در اینجا نشت یابی چیلر را توضیح می دهیم.

نشت یابی در تعمیر چیلر در دو مرحله صورت می گیرد:

  • پس از تولید چیلر و قبل از نصب و راه اندازی چیلر
  • حین بهره برداری

نشت یابی چیلر

ابزار و مواد مورد نیاز جهت نشت یابی چیلر :

  • ابزارهای دستی مکانیکال
  • ابزار تخصصی کار با چیلر
  • شیلنگ های رابط
  • سیلندر کپسول نیتروژن خشک
  • نشت یاب الکترونیکی کالیبره شده
  • تنظیم کننده نیتروژن به همراه شیر و گیج فشار
  • اتصالات لوله و شیرهای توپی

 

مراحل نشت یابی چیلر :

  1. کلید ورودی برق را قطع کرده و تابلوی آن برچسب اعلان زده شود.
  2. پمپ های گردشی آب سرد ( فنکوئل هواساز ) و کندانسور را خاموش شود.
  3. با بستن مسیر اواپراتور و کندانسور سمت آب چیلر را از سیستم جدا شود.
  4. شیلنگ را به شیر تخلیه واتر باکس کندانسور وصل کنید.
  5. شیلنگ را به شیر تخلیه واتر باکس اواپراتور وصل کنید.
  6. انتهای شیلنگ را به نزدیکترین محل تخلیه آب موتورخانه نزدیک کنید.
  7. شیر تخلیه مبدل اواپراتور را به آرامی باز کنید تا آب به طور کامل تخلیه شود تا فشاری در سمت آب نباشد.
  8. شیر تخلیه مبدل کندانسور را به آرامی باز کنید تا آب به طور کامل تخلیه شود تا فشاری در سمت آب نباشد.
  9. باید مراقب بود که در حین تخلیه آب سیستم شلنگ در طول این فرآیند شلاق نمی زند.
  10. شیر هواکش خط اواپراتور و کندانسور را باز کنید تا امکان تخلیه آب سریعتر فراهم شود.
  11. شیرهای توپی را روی تمام اتصالات تخلیه خط فریون نصب کنید.
  12. گیج فشاری را نصب کنید که بتواند 2 psi یا افزایش ریزتر را در یکی از اتصالات نشان دهد.
  13. تنظیم کننده نیتروژن را روی مخزن نیتروژن نصب کنید.
  14. شلنگ مشترک را از منیفولد به تنظیم کننده نیتروژن وصل کنید.
  15. شیلنگ سمت بالا را به اتصال تخلیه وصل کنید.
  16. نیتروژن را به مدت 5 دقیقه به آرامی از طریق بسته های لوله تخلیه کنید تا مطمئن شوید که مبرد باقی مانده نیست.
  17. مخزن نیتروژن را ببندید و اجازه دهید فشار در بسته به اتمسفر کاهش یابد
  18. تنظیم آشکار ساز مبرد بر روی 0.1 اونس در سال
  19. اگر مبرد شناسایی شد، تصفیه نیتروژن را برای 5 دقیقه دیگر ادامه دهید و جریان تخلیه را دوباره بررسی کنید. اگر مبرد در جریان باقی می ماند، جعبه های آب را بردارید و نشتی لوله ها و اتصالات رول لوله را آزمایش کنید. تمام نشتی ها را تعمیر کنید شناسایی با استفاده از بهترین شیوه های میدانی، نصب مجدد جعبه های آب.
  20. تمام اتصالات تخلیه و هواکش را ببندید.
  21. شروع تایمر.
  22. پس از گذشت یک ساعت، دریچه های تخلیه را باز کرده و کاوشگر نشت یاب را در اتصال قرار دهید.
  23. اگر نشتی تشخیص داده شد، مراحل 15 تا 20 را تکرار کنید. اگر پس از آزمایش دوم نشتی تشخیص داده شد، جعبه های آب را بردارید وتست نشت لوله ها تمام نشتی های شناسایی شده را با استفاده از بهترین روش های میدانی تعمیر کنید، جعبه های آب را دوباره نصب کنید.
  24. فرآیند تست نشتی/تعمیر نشتی ها را تا زمانی که پس از فاصله یک ساعته هیچ ماده مبردی شناسایی نشود ادامه دهید.

اگر در طی هر یک از مراحل نشت یابی چیلر بالا مجبور به حذف جعبه های آب هستید، توصیه می شود که یک قطعه پلاستیکی 4 میل روی تمام لوله ها (در هر دو انتها) با حداقل یک همپوشانی 2-3 اینچی چسبانده شود. سپس می توان کاوشگر نشتی یاب را از طریق پلاستیک در پایین فرو کرد تا مشخص شود که آیانشتی وجود دارد این کار نیاز به برداشتن و نصب مجدد جعبه های آب را از بین می برد.

جعبه‌های آب را می‌توان پس از اتمام تست نشتی مجدداً نصب کرد. ترجیح داده می شود که شیرهای توپی را برای استفاده در آینده نصب کنید. دریچه های توپ ممکن است. از اتصالات تخلیه و هواکش جدا شده و در صورت درخواست به حالت اولیه باز می گردد.

نشت یابی چیلر تراکمی

کندانسور چیلر

تعمیر کندانسور چیلر

هر سیستم تبرید یا نیروگاهی به دستگاه‌های خنک‌کننده یا کندانسور نیاز دارد تا بتواند بخار یا بخار مبرد را متراکم سازد. عملکرد این قطعه در جهت کاهش و دفع حرارت و تبدیل بخار به مایع سرد است. امروزه مدل‌های مختلفی از کندانسورها وجود دارند که بسته به نیاز مشتری و کاربرد، می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. یکی از کاربردهای اصلی کندانسورها، در چیلرها است. در صورتی ‌که برای این قطعه مشکلی به وجود بیایید، باید هرچه سریع‌تر نسبت به تعمیر کندانسور چیلر اقدام کنید. در ادامه مطلب شما را بیشتر با این قطعه، کارکرد و تعمیر آن آشنا می‌کنیم، پس با ما همراه باشید.

 

کندانسور

کندانسور یک قسمت بیرونی از سیستم تهویه مطبوع یا پمپ حرارتی است که می‌تواند گرما را جمع‌آوری و آزاد کند. امروزه از کندانسورها می‌توان در اسپلیت‌ها یا چیلرها استفاده کرد. به طور کلی، این تجهیزات از کویل، کمپرسور، فن و کنترل‌های مختلف تشکیل شده‌اند. سیم‌پیچ یک کندانسور می‌تواند از لوله مسی با پره‌های آلومینیومی یا لوله‌های آلومینیومی ساخته شده باشد تا گرما را به ‌سرعت منتقل کند. از سوی دیگر می‌توان فن کندانسور را به ‌عنوان یکی از حیاتی‌ترین قسمت‌های این تجهیزات معرفی کرد. فن این وظیفه را بر عهده دارد که هوا را در سراسر کویل به گردش درآورد تا انتقال حرارت تسهیل شود. کمپرسور به عنوان قلب یک سیستمی مانند چیلر است. در صورتی‌ که مشکلی برای این قسمت به وجود بیایید، نیاز است تا اقدامات لازم برای تعمیر کندانسور چیلر صورت بگیرد.

 

چیلر

چیلرها تجهیزات صنعتی هستند که از آن‌ها برای کاهش و کنترل دما استفاده می‌شود. یک چیلر صنعتی در واقع یک سیستم تبرید است که می‌تواند با فرایند حذف گرما، دمای ماشین‌آلات، فضای صنعتی یا قسمت‌های مختلف را کاهش دهد. با این که شباهت‌هایی بین چیلر و تهویه مطبوع وجود دارد، اما باید بدانید که آن‌ها با یکدیگر تفاوت‌هایی نیز دارند. تهویه مطبوع دمای اتاق را تنظیم می‌کند و با استفاده از کویل‌های کندانسور برای حذف گرما، رطوبت را از بین می‌برد. این در حالی است که چیلرها از فشرده‌سازی بخار و تبرید برای کاهش دمای سیال استفاده می‌کنند. چیلرها را می‌توان بسته به نیاز مشتریان در داخل یا خارج از ساختمان نصب کرد. تعمیر کندانسور چیلر می‌تواند به‌ سادگی از کار فتادگی چیلر را برطرف کند و موجب بهبود در عملکرد آن شود.

 

کندانسور در چیلر

چیلرهای از قطعات مختلفی تشکیل شده‌اند، اما در این میان، کندانسورها وظیفه مهمی را به عهده دارند. در واقع، فرایند خنک‌سازی به کمک کندانسور و با انتقال گرما تکمیل می‌شود. کندانسور در چیلر تمامی گرما را جمع‌آوری کرده و آن را به حلقه‌ها و لوله‌های آب منقل می‌کند. سپس می‌توان این گرما را از طریق برج خنک‌کننده از ساختمان دفع کرد. گرما در ابتدا وارد اپراتور می‌شود و مبرد آن را به کمپرسور می‌برد. سپس گرما از طریق کمپرسور به کندانسور منتقل می‌شود. از این ‌رو، اگر مشکلی برای کندانسور به وجود بیایید، فرایند حذف گرما مختل می‌شود. با تعمیر کندانسور چیلر می‌توان از بروز چین مشکلی در این قطعات جلوگیری کرد.

 

انواع کندانسور چیلر

کندانسورهایی که در چیلرها به کار می‌روند، دارای انواع مختلفی هستند. به طور کلی، نمی‌توان یکی از آن‌ها را به دیگری ارجحیت دارد. در واقع، باید بسته به نیاز و موقعیت استفاده، یکی از این کندانسورها را برای خنک‌سازی استفاده کرد. از مهم‌ترین انواع کندانسور چیلر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کندانسور هوا خنک

این مدل از کندانسورها از هوا به‌ عنوان سیال خارجی جهت دفع گرما استفاده می‌کنند. کندانسورهای هوا خنک معمولاً دارای کویل‌های مسی هستند که مبرد در آن جریان دارد. این مدل از کندانسورها خود به دو نوع همرفت طبیعی و همرفت اجباری تقسیم می‌شوند.

  • کندانسور آب خنک

این مدل از کندانسورها از آب به‌ عنوان سیال برای حذف گرما از مبرد استفاده می‌کنند. طبیعی است که این مدل از کندانسورها باید در مکان‌هایی مورد استفاده قرار بگیرند که دسترسی بهتری به منابع آبی وجود دارد. این مدل به دلیل تعامل بیشتری که با رطوبت دارد، ممکن است نیاز بیشتری به تعمیر کندانسور چیلر داشته باشد. از انواع کندانسورهای آب خنک می‌توان به لوله دوتایی، کندانسور پوسته و کویل و کندانسور پوسته و لوله اشاره کرد.

  • کندانسورهای تبخیری

این مدل از کندانسورها به ‌نوعی ترکیبی از کندانسورهای هوا خنک و آب خنک هستند.

 

خرابی‌های متداول کندانسور چیلر

کندانسورها نیز ‌مانند تمامی قطعات و تجهیزات دیگر ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند. برای اطمینان از صحت عملکرد آن‌ها نیاز است تا در اسرع ‌وقت اقدامات لازم برای تعمیر کندانسور چیلر صورت بگیرد. برخی از خرابی‌های رایج و متداول کندانسور چیلر عبارت‌اند از :

  • گرفتگی کندانسور

ممکن است سطح خارجی به دلیل وجود گرد و غبار یا آلودگی‌های مختلف گرفته شود.

  • اختلال در جریان آب موجود در کندانسور

کاهش جریان آب موجود در کندانسور می‌تواند باعث به ‌وجود آمدن مشکلاتی مانند فشار بالای خط دهش شود. این اختلال همچنین می‌تواند به دلیل برگشت آب درون کندانسور نیز به وجود بیایید.

  • کاهش جریان هوای موجود در کندانسور

در کندانسورهای هوا خنک ممکن است به دلیل گرفتگی مسیر عبور و مرور هوا جریان با مشکل روبرو شود.

  • پایین بودن دمای آب موجود در کندانسور

یکی دیگر از دلایلی که باعث می‌شود تا نیاز به تعمیر کندانسور چیلر به وجود بیایید، پایین بودن دمای آب موجود در کندانسورهای آب خنک است.

 

آیا امکان تعمیر کندانسور چیلر وجود دارد؟

کندانسورها به‌ عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌های موجود در چیلر شناخته می‌شوند. از این‌ رو، اگر برای آن‌ها مشکلی به وجود بیایید، باید هرچه سریع‌تر نسبت به تعمیر آن اقدام کرد. در واقع، امکان تعمیر کندانسور چیلر وجود دارد؛ اما به شرطی که این تعمیر را به دست افرادی بسپارید که دانش و تخصص کافی برای تعمیر قطعات کندانسور داشته باشند.

فردی که آگاهی لازم را در خصوص نحوه فعالیت کندانسور چیلر دارد، می‌تواند به‌ سادگی متوجه شود که چه قسمتی از کندانسور دچار مشکل شده است و آیا برای رفع این مشکل نیاز به تعمیر کندانسور است یا این که باید آن را تعویض کرد. به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم تا از افراد متخصص در حوزه تعمیر چیلر کمک بخواهید. یکی از مجموعه‌های برجسته در این زمینه شرکت آرسان سرویس است که به دلیل داشتن کادر مجرب و تجربه بالا می‌تواند در سریع‌ترین زمان ممکن و قبل از وارد شدن خسارات زیاد عیوب موجود در کندانسور را تشخیص دهد و نسبت به رفع کامل مشکل اقدام کند.

 

نتیجه‌گیری

کندانسورها تجهیزاتی هستند که از آن‌ها می‌توان برای جمع‌آوری، منتقل کردن حرارت و خنک‌سازی استفاده کرد. به همین دلیل، این قطعات یکی از اصلی‌ترین بخش‌های چیلرها به شمار می‌روند. بسته به نیاز و کاربرد مورد نظر انواع مختلفی از کندانسورهای چیلر در بازار موجود هستند که از آن میان می‌توان به کندانسور هوا خنک، آب خنک و تبخیری اشاره کرد. ممکن است بنا به هر دلیلی برای بخش‌های مختلف یک کندانسور در چیلر، مشکلی به وجود بیایید. در این صورت نیاز است تا تعمیر کندانسور چیلر را به دستان افراد ماهر و متخصص بسپاریم. مجموعه آرسان سرویس آماده ارائه کلیه خدمات فنی در این زمینه است و به دلیل داشتن دانش و تخصص بالا به راحتی می‌تواند مشکل چیلر را به طور کلی رفع کند.

دیگر خدمات چیلر

دیگر خدمات ویژه چیلر

انواع چیلر

انواع چیلر از لحاظ ساختار

به طور کلی چیلر ها از لحاظ مصرف انرژی به دو مدل چیلر تراکمی و چیلر جذبی ( ابزوربشن ) تقسیم می شوند. همواره توصیه میشود چیلر جذبی در ساختمان هایی با مساحت بالای ۲۰هزار متر مربع و از چیلر تراکمی در ساختمان هایی با مساحت کمتر از ۲۰هزار مربع مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از تفاوت چیلر جذبی با تراکمی وابسته به دارا بودن کمپرسور و یا نداشتن کمپرسور است.

چیلر تراکمی

چيلرهاي تراكمي از لحاظ انواع کندانسور به دو دسته چیلر آبی و چیلر هوایی تقسیم می شوند. چیلر های تراکمی آبي در مناطق خشك مورد استفاده و چيلرهاي تراكمي هوايي در مناطق مرطوب (كه امكان استفاده از برج خنك كن دراين مناطق به دليل رطوبت بالا وجود ندارد) کاربرد دارند. در تعمیر چیلر و نصب آن، دقت به این موارد ضروری است. چیلرهای تراکمی از چهار جزء اصلي كه شامل كمپرسور، كندانسور، اواپراتور و شير انبساط است، تشكيل شده اند. در چیلر تراکمی، گاز فریون ابتدا توسط کمپرسور، متراکم شده، سپس به کندانسور وارد شده، توسط آب یا هوای محیط، خنک شده و به مایع تبدیل می گردد. این مایع با عبور از شیر انبساط یا لوله موئین وارد اواپراتور که در فشار کمتری قرار دارد، می شود. این کاهش فشار باعث تبخیر مایع گردیده و در نتیجه مایع سرد کننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنک کننده، باعث ایجاد برودت در موادی که با قسمت خنک کننده در ارتباط اند می گردد، سپس گاز فریون ناشی از تبخیر، به کمپرسور منتقل می شود.

چیلر جذبی

برخی براین باورند که مخترع اولين چيلر جذبي مايكل فاراده انگليسي بوده كه در سيكل خود از كلريد نقره به عنوان جاذب و از آب به عنوان مبرد استفاده كرده است. برای تعمیر چیلر دانستن طرز عملکرد چیلر جذبی مفید است. طرز عملکرد بدین صورت است که از جذب کننده (Absorber) (بخار آب توسط لیتیوم برماید غلیظ، جذب) و مولد حرارتی (ژنراتور) (آب بر اثر حرارت تبدیل به بخار می شود) بجای کمپرسور استفاده می گردد. در تعمیر چیلر باید دقت شود رایج‌ترین خنک کننده سیستم، لیتیوم برماید است. لیتیوم بروماید در چیلر خورندگی بسیار بالایی دارد و در صورت عدم تعمیر چیلر و نگهداری مناسب، می‌تواند عمر مفید دستگاه را کم کند. بخار آب در کندانسور که دارای فشار ۱/۰ اتمسفر است به حالت مایع در می آید و سپس در اواپراتور که تحت فشار ۰۱/۰ اتمسفر دوباره به بخار تبدیل می گردد و آب برای تبخیر گرمای نهان خود را از محیط خنک کننده می گیرد و باعث ایجاد برودت می گردد. سپس بخار آب ایجاد شده در اواپراتور به جذب کننده منتقل می گردد.