در این مطلب قصد داریم درباره سرویس تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه و چیلر اطلاعاتی را در اختیار شما بگذاریم. به‌طورکلی، کمپرسورهای فریونی یکی از وسایل بسیار تأثیرگذار در زندگی امروزه بشر محسوب می‌شود. وظیفه کمپرسور افزایش فشار سیالاتی است که قابلیت متراکم شدن دارند. سیالاتی مانند گازها و بخارات، ازاین‌دست به‌حساب می‌آیند. انواع مختلفی از این دستگاه وجود دارند که هرکدام کاربرد مخصوصی را به خود اختصاص داده‌اند.

امروزه در وسایل برقی خانگی، صنایع هواپیمایی، وسایل و تجهیزات پزشکی و… از این دستگاه استفاده می‌کنند. کمپرسور سیلندر پیستونی، کمپرسور دورانی و… از مدل‌های معروف به شمار می‌روند. کمپرسور DWM کوپلند یا همان کمپرسور‌ پیستونی، در فرایند‌های سرمایشی تهویه مطبوع و سردخانه‌ها کاربرد دارند. در ادامه با نحوه کار این دستگاه بیش‌تر آشنا خواهیم شد.

تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه و چیلر

 


نکاتی در مورد سرویس تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه چیلر


این مدل کمپرسور، ساخته شده توسط شرکت کوپلند است. این شرکت که زیرمجموعه شرکت امرسون آمریکا به شمار می‌آید، به تولید انواع کمپرسور‌ها برای سیستم‌های سرمایشی و نیز سردخانه‌ها می‌پردازد. همان‌طور که گفته شد این کمپرسور دارای سیلندر پیستون بوده و برای استفاده در دماهای زیر صفر مانند سردخانه‌ها هم نیز تعبیه شده‌ است. این مدل کمپرسور با نام کمپرسور سیلندر پیستونی کوپلند نیز شناخته می‌شود و جزو دسته کمپرسور‌های رفت و برگشتی به‌حساب می‌آید. شناخت انواع کمپرسور در فرآیند تعمیر کمپرسور کوپلند سردخانه و چیلر نقشی سازنده و انتخابی دقیق را شامل میشود.

یکی از مدل‌های کمپرسور رایج مورد استفاده در سردخانه‌ها ، کمپرسور DWM کوپلند دو مرحله‌ای است. این مدل برای رساندن دما به دماهای خیلی پایین، استفاده می‌شود و کارکرد خوبی در این مورد دارد. دلیل اینکه با نام کمپرسور دو مرحله‌ای شناخته می‌شود این است که در دو مرحله به متراکم کردن سیال می‌پردازد.

 


 سرویس تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه و چیلر


کمپرسور کوپلند DWM هم در چیلر و هم در سردخانه مورد استفاده قرار میگیرد یکی از شرکت هایی که فقط از این کمپرسور در چیلر خود استفاده میکند شرکت چیلر ساران میباشد که در کمپرسورهای دو یونیت و تک یونیت ازین کمپرسور ها استفاده مینمیاد در هنگامی که تعمیر چیلر را انجام میدهیم یکی از مهم ترین بخش های آن تعمیر کمپرسور DWM کوپلند چیلر میباشد.

 


نحوه کار و سرویس تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه چیلر


به‌ طور کلی کمپرسور‌ها در طرز کار خود و فشرده کردن سیال، از مکانیزم‌های مختلفی بهره می‌گیرند. این کمپرسور در سیستم مربوطه، قبل از کندانسور و پس از اپراتور جاگذاری می‌شود تا بتواند وظیفه خود را به طور صحیح به انجام برساند. نحوه کار کمپرسور DWM کوپلند به این شکل است که سیال با استفاده از سیلندر و پیستونی که داخل آن حرکت می‌کند، به درون سیلندر کشیده می‌شود. در آنجا این گاز فشرده شده و به داخل کندانسور تخلیه می‌شود.

در این کمپرسور به‌منظور تخلیه و نیز مکش سیال، منافذی تعبیه شده‌اند. این مکش و تخلیه در اثر حرکت پیستون به سمت بالا و پایین اتفاق می‌افتند. با حرکت پیستون به‌طرف پایین، منفذ مکش باز شده و سیال به درون سیلندر کشیده می‌شود. مجدداً به‌منظور تخلیه، سیلندر به‌طرف بالا می‌رود تا منفذ مکش بسته اما منفذ تخلیه باز شود و تخلیه گاز فشرده‌شده صورت گیرد.

 


مشکلات در سرویس تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه و چیلر


مشکلاتی که در زمان سرویس تعمیر کمپرسور دی وی ام سردخانه مورد توجه قرار می‌گیرند، شامل این موارد است  :

  • سوختن سیم‌ پیچی کمپرسور دی وی ام
  • خرابی و فرسودگی قطعات مکانیکی
  • خراش سطح بدنه و قطعات کمپرسور
  • شکستن و آسیب دیدن قطعات مکانیکی
  • ساییدگی و دفرمه شدن شاتون
  • آسیب دیدن پیستون
  • آسیب دیدن میل لنگ
  • آسیب دیدن رینگ
  • آسیب دیدن سوپاپ
  • خرابی واشر گسکت
  • ایجاد نشتی در اتصالات بدنه کمپرسور
تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه
تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه

 


علت سوختن کمپرسور DWM کوپلند در سردخانه


بروز مشکل در کمپرسور دی وی ام سردخانه که منجر به تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه می شود، به موارد مختلفی بستگی دارد که شامل این بخش ها می‌شود :

  1. الکتریکال ( بخش سیم پیچی )
  2. مکانیکال ( سیلندر پیستون و متعلقات مکانیکی )

در بعضی مواقع امکان دارد آسیب وارد شده شامل همه قسمت های کمپرسور گردد و کمپرسور دی وی ام سردخانه نیاز به تعمیرات اساسی داشته باشد؛ بروز مشکل در بخش سیم پیچی بر اثر ایرادات الکتریکی یا نشتی روغن از بدنه کمپرسور و یا فرار روغن است که می‌تواند باعث افزایش اصطکاک و ساییدگی شود. این مورد می‌تواند سبب داغ شدن سیم ‌پیچی و منجر به سوختن آن شود، پس باید دقت شود که بعد از تعویض سیم ‎‌پیچ ایرادات مکانیکی و برقی که سبب بروز گیرپاژ شده است را بررسی و برطرف کرد.

به‌منظور تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه، فهمیدن علت خرابی و نقص بسیار مهم است. به‌طورکلی دلیل خرابی این دستگاه می‌تواند آسیب به سیم‌پیچی‌ها (بخش الکتریکی دستگاه) یا وجود نقص در بخش مکانیکی آن مثلاً سیلندر پیستون و غیره باشد. مشکلات الکتریکی یا نشت کردن روغن، در نهایت باعث داغ‌شدن سیم‌پیچی‌های کمپرسور می‌شوند که این امر می‌تواند باعث سوختن سیم‌پیچی‌ها و حتی سوختن کمپرسور شود.

گاهی سوختن و خرابی کمپرسور، ناشی از خراب شدن یا قدیمی بودن وسایل بخش مکانیکی آن است.  خراب‌ بودن، شکسته‌بودن یا فرسودگی قطعاتی مانند سیلندر، واشر گسکت، رینگ، سوپاپ، میل‌لنگ، پیستون، شاتون و. . نیز می‌تواند علت سوختن کمپرسور DWM کوپلند در سردخانه باشد.

علائم خرابی کمپرسور دی وی ام

 

 


علائم خرابی کمپرسور DWM کوپلند سردخانه


  • صدای ناهنجار نوسان دار و لرزش غیر عادی کمپرسور
  • داغ شدن بیش از اندازه سر سیلندر و بدنه کمپرسور
  • کم شدن غیرعادی فشار خروجی از کمپرسور
  • بالا رفتن غیرعادی فشار ورودی به کمپرسور
  • بروز نشتی در بدنه کمپرسور
  • تغیر رنگ بدنه کمپرسور

نکته : در صورت بروز هر کدام از این علائم در کمپرسور دی وی ام سردخانه؛ باید سریع کمپرسور خاموش شود و علت آن بررسی و برطرف شود تا از آسیب‌های جدی‌تر به کمپرسور سردخانه جلوگیری شده و تعمیر کمپرسور دی وی ام سردخانه انجام گیرد.

 


جلوگیری از خرابی کمپرسور DWM کوپلند سردخانه


همان‌طور که گفته شد یکی از عوامل ایجادکننده مشکل در دستگاه کمپرسور، قدیمی بودن و فرسودگی یا خرابی قطعات آن است. با چک‌کردن بازه‌ای این قطعات، می‌توانید تا حد زیادی از سوختن کمپرسور DWM کوپلند، جلوگیری به عمل آورید. خصوصاً قطعاتی مانند سیلندر و پیستون که در این دستگاه نقش بسیار مهمی دارند، بهتر است در بازه‌های زمانی زودتری مورد بازرسی قرار گیرند.

یکی دیگر از عوامل خرابی، نشت روغن شناخته شد. به‌منظور جلوگیری از خرابی کمپرسور DWM کوپلند سردخانه، بهتر است روغن مصرفی نیز از لحاظ کیفی کنترل شود. همچنین قسمت‌های مربوط به روغن مثل واشر‌ها،  پیچ‌های فلنج باید تحت نظارت دوره‌ای قرار داشته باشند تا مبادا نقصی در آن‌ها سبب نشت روغن و اتصالی‌کردن سیم‌پیچی‌های دستگاه شود.

تعمیرات پیستون کمپرسور دی وی ام سردخانه

 


نحوه تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه


در این بخش به نحوه تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه می‌پردازیم. در این نوع کمپرسور‌ها، تعمیرات باتوجه‌به علائمی که دستگاه هنگام خراب بودن از خود نشان می‌دهد، صورت می‌گیرد؛ پس در بحث تعمیرات آن، باید به نشانه‌هایی نظیر صداها و لرزش‌های غیرمعمول دستگاه، بالا یا پایین رفتن خودبه‌خودی و ناگهانی فشار ورودی و خروجی دستگاه و… توجه کرد.

عوامل دیگری همچون دمای جریان داخل کمپرسور و سرعت آن نیز می‌توانند در این زمینه مؤثر واقع شوند. گاهی پیش‌ می‌آید که دستگاه کلاً روشن نمی‌شود. این مورد نیز اطلاعاتی در زمینه اینکه ممکن است مشکل در اتصالات برقی دستگاه باشد، به تعمیرکار می‌دهد.

با ثبت‌کردن و بررسی اطلاعات به‌دست‌آمده توسط دمای جریان و فشار و همچنین بررسی لرزش و ارتعاشات دستگاه، اطلاعات بسیار مهمی از داخل کمپرسور به دست می‌آید؛ مثلاً تعمیرکار ممکن است هوای خروجی از دستگاه را به‌منظور فهمیدن دمای آن آنالیز کند. از داده‌هایی که با این روش به دست می‌آید، می‌توان به علت خرابی کمپرسور DWM کوپلند سردخانه پی برد.

عوامل خرابی کمپرسور دی وی ام سردخانه

 


مراحل تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه


مراحل و نحوه تعمیر این دستگاه کمپرسور، کاملاً به دلایل خرابی و بخشی که در آن نقص وجود دارد، وابسته است. به‌طورکلی مراحل تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه به این صورت است که تعمیرکار پس از عیب‌یابی دستگاه، کمپرسور را خاموش کرده و تا جای ممکن اتصالات آن را قطع می‌کند. سپس نوبت به باز کردن دستگاه می‌رسد. تعمیرکار با باز کردن پیچ‌های دستگاه، قسمت‌هایی که لازم است از داخل بررسی شوند را جدا می‌کند.

ممکن است قطعه‌ای از داخل نیاز به تعویض داشته باشد که در این صورت قطعه را جایگزین کرده، پیچ‌ها را مجدداً بسته و دستگاه را روشن می‌کند تا عملکرد قطعه و دستگاه را بررسی کند. اگر نیازی به تعویض نباشد و گرفتگی یا لق بودن بخشی علت ایراد باشد، تعمیرکار مشکل را برطرف کرده و مجدداً عملکرد دستگاه را چک می‌کند. به همین ترتیب تعمیرات انجام می‌گیرد تا بالاخره مشکل برطرف شود.

  • جداسازی اتصالات شیر خروجی و شیر ورودی کمپرسور سردخانه
  • جداسازی کابل های سربندی تخته کلمپ
  • باز کردن پیچ شاسی و لوله های ¼ متصل شده
  • باز کردن کمپرسور از شاسی کندانسینگ یونیت و حمل به کارگاه تعمیرات
  • دمونتاژ تمامی قسمت کمپرسور سردخانه و عیب یابی آسیب های وارد شده
  • تدوین گزارش مفصل ایرادات وارد شده به کمپرسور جهت ارائه به کارفرما
  • شستشوی تمام قطعه های کمپرسور دی وی ام سردخانه با حلال‌ صنعتی
  • آزمایش ابزار دقیق قطعات کمپرسور به همراه بررسی میزان لقی و تلرانس‌های لازم
  • سرویس و ترمیم قطعات آسیب دیده کمپرسور
  • تعویض قطعات کمپرسور با قطعات اورجینال اصلی
  • مونتاژ سیم پیچی و مکانیک کمپرسور سردخانه
  • انجام تست کمپرسور دی وی ام سردخانه
  • تست کردن مکش کمپرسور و رانش آن
  • تست گردش روغن کمپرسور به همراه آمپر مصرفی
  • تست لرزش و میزان صدای مجاز کمپرسور سردخانه

مشکلات کمپرسور دی وی ام سردخانه

 

 


تعمیرات سیلندر کمپرسور دی وی ام سردخانه DWM


در تعمیر کمپرسور کوپلند سردخانه چیلر , صحت عملکرد سیلندر اهمیت فراوانی دارد. اتفاقات در داخل سیلندر عبارت است از ساکشن و کمپرس دیسشارژ مبرد است و بدنه سیلندرها باید طوری طراح شوند که فشار مبرد و فشردگی رینگ ها و نیروی نرمال میل لنگ و شاتون را تحمل کنند. در تعمیر کمپرسور دی وی ام سردخانه جهت کنترل دمای جداره سیلندرها، جداره ی خارجی برجسته و فین دار طراحی و ساخته می شود که سطح تبادل دمایی آن با هوای پیرامون آن بیشتر صورت بگیرد.


تعمیرات پیستون کمپرسور دی وی ام سردخانه DWM


در تعمیر کمپرسور کوپلند سردخانه و چیلر یکی از مهمترین اجزای آن پیستون است. پیستون ها وظیفه اصلی کمپرس مبرد را بر عهده دارند. در کمپرسورها وسیله اتصال به شاتون به وسیله گژنپین انجام می گیرد. جنس پیستون ها از چدن صیقل داده شده است. پیستون قابل تعمیر و ترمیم نیست و در صورتی که آسیب دیده باشد تعویض میگردد. در صورتی که پیستون به جداره سطح سیلندر آسیب زده باشد، در صورت امکان سیلندر تراشکاری میگردد.

 

کلام آخر

به‌طورکلی تعمیر کمپرسور DWM کوپلند سردخانه چیلر ، بهتر است به یک تعمیرکار خبره سپرده شود تا از آسیب هرچه بیش‌تر به دستگاه جلوگیری به عمل آید. همان‌طور که اشاره شد به‌منظور جلوگیری از سوختن و خرابی کمپرسور، دستگاه باید به‌صورت دوره‌ای بررسی شود. علاوه بر تعمیرات، چک کردن دستگاه را نیز بهتر است به یک متخصص بسپارید و با این کار، از بابت کارکرد صحیح کمپرسور مطمئن شوید. آسان سرویس با ارائه خدمات تعمیر و راه‌اندازی کمپرسور سردخانه توسط بهترین متخصصان و تعمیرکاران، می‌تواند انتخاب مناسبی در این مورد باشد.

برند کوپلند یکی از کارخانجات متعلق به شرکت امرسان ایالات متحده امریکا است. بخشی از تولیدات این شرکت، کمپرسورهای اسکرال و پیستونی نیمه بسته DWM است و این تولیدات در زمینه سیستم‌های سرمایش صنعتی و تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد. کمپرسور کوپلند در انواع سیستم های سرد کننده و در صنایعی همچون تاسیسات تهویه مطبوع، صنایع تولیدی و سردخانه ها به صورت گسترده به کار می‌رود.

سردخانه یکی از انبارهای سرمایشی است که کمپرسور از اعضای اصلی آن بوده و سردخانه هایی که دارای کمپرسور فریونی هستنند را سردخانه فریونی می نامند. کمپرسور سردخانه از دو بخش سیم پیچی و مکانیکی تشکیل شده است که شامل روتور استاتور و سیلندر پیستون و متعلقات است. قسمت مکانیکال کمپرسور با روغن روان‌ کاری می‌شود و این فرآیند در کمپرسور سردخانه، روغن همراه با فریون در حالی که مخلوط هستند صورت می‌گیرد و کمپرسور دی وی ام DWM الزاما باید همیشه دارای حجم استانداردی از روغن باشد.

کمپرسور دی وی ام سردخانه وقتی بدرستی کار می‌کند دارای صدایی معقول و منظم است. سردخانه ای که دارای شاسی مناسب کندانسینگ یونیت و لوله‌کشی استاندارد باشد، نباید دچار لرزش و صدای غیرعادی باشد. در صورتی که کمپرسور دی وی ام سردخانه صدایی غیرطبیعی داشته و دارای لرزش غیر طبیعی باشد با قطعیت می توان گفت که قطعات داخلی آن خراب شده است. و نیازمند اقدام فوری جهت تعمیر کمپرسور دی وی ام سردخانه است.