تصویر اصلی تعمیر چیلر پیستونی
  • 18 اسفند 1400
  • مدیر سایت
  • 0

 

چیلر

دستگاه های سرد کننده برای مصارف مختلف ساخته شده اند و کاربری آنان با توجه به نیاز طراحی و ساخته میشود.در سردکننده ها برای پایین آوردن دمای آب گذری یا هوای عبوری ما به دستگاهی نیاز داریم که آن چیلر نامیده میشود. چیلر ها در انواع مختلفی ساخته میشود که به تنوع کمپرسور, کندانسور, اکسپنشن ولو و اواپراتور دسته بندی میشود در کمپرسورها ما با انواع کمپرسور های مختلفی روبرو میشویم که از اسکرال, اسکرو و سیلندر پیستونی تشکیل میشود.

 

کمپرسور پیستونی در چیلر

کمپرسور سیلندر پیستونی در چیلرهای با ظرفیت متوسط استفاده میشود. این کمپرسورها در دو مدل کوپلینگی و سمی هرمتیک ساخته میشوند. این کمپرسورها دارای دو بخش مکانیکال و الکتریکال میباشند. سیلندر پیستون اویل پمپ و شاتون و سایر قطعات جزو مکانیکال ؛ روتور و استاتور و تخته کلمپ نیز جزو الکتریکال میباشد. در کمپرسورهایی که الکتریکال و مکانیکال آن جدا میباشد و توسط کوپلینگ بهم وصل میشوند به آن اوپن درایو و یا کوپیلینگی میگویند. و در کمپرسورهای سیلندر پیستونی که این دو بخش در یک پوسته قرار دارند به آن سمی هرمتیک و یا نیمه بسته میگویند.

 

ویژگی های چیلر با کمپرسور پیستونی (معایب و مزایا)

در چیلرهای صنعتی و یا تهویه مطبوع ظرفیت متوسط از این چیلرها استفاده میگردد. در گذشته این مدل کمپرسورها بیشتر مورد توجه طراحان قرار میگرفت که امروزه در چیلرهای خانگی وجود دارند. یکی از مزایای این کمپرسور ها سادگی کارکرد و سهولت در تعمیرات و راه اندازی آن میباشد که در صورت تامین قطعات تعداد افراد بیشتری میتوانند آن را تعمیر کنند و به مراتب به همین دلیل سادگی ساختار کمپرسور , تابلو برق مدار قدرت و کنترلر آن نیز به صورتی ساده تر ساخته شده است. معایب این کمپرسور سیلندر پیستونی چیلرهای تراکمی در صدا و لرزش آن میباشد که امروزه در ساختمان های مسکونی کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.

 

تعمیر چیلر پیستونی

 

انواع چیلر پیستونی

چیلر هایی که کمپرسور آن از نوع کمپرسور سیلندر پیستونی باشد, چیلر پیستونی گفته میشود. این چیلر ها نیز در تنوع مختلفی طراحی و ساخته میشوند. از نظر کندانسور به دو دسته کندانسور هوایی و کندانسور آبی تقسیم میشوند. در اکسپنشن ولو آن میتوان از ترموستاتیکی و الکترونیکی استفاده کرد و همچنین اواپراتور نیز میتواند آبی باشد یا هوایی که انبساط مستقیم نامیده میشود.

 

تعمیر چیلر پیستونی هوا خنک

چیلر تراکمی با کندانسور هوایی که کمپرسور آن سیلندر پیستونی باشد دارای روش های منحصر فردی جهت تعمیر دارد. در تعمیر چیلر پیستونی هوا خنک نکته قابل توجه این است که این چیلرها به صورت یکپارچه و کامپکت طراحی و ساخت می شوند و نیازی به برج خنک کننده ندارند، زیرا کندانسور آن هوایی و توسط فن خنک می شود.

تعمیر چیلر تراکمی پیستونی هوا خنک به دلیل اینکه تمامی تجهیزات چیلر در یک جا است، ساده تر و در مدت زمان کمتری صورت می گیرد. این چیلر در ظرفیت های مختلفی ساخته شده و در گذشته بسیار مورد استقبال مصرف کنندگان قرار میگرفت و از لحاظ کیفی و میزان بهره برداری در ساده ترین حالت قرار دارد و تعمیر چیلر پیستونی هوا خنک نسبت به سایر چیلرها در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد.

 

 

تعمیر چیلر پیستونی آب خنک

چیلر های تراکمی آب خنک که کمپرسور فریونی آن سیلندر پیستونی باشد در گذشته در تعداد بالایی مورد استفاده قرار می گرفتند. این چیلرها دارای کندانسور آبی از نوع پوسته لوله (shell & tube)  هستند. یکی از اولین چیلرهایی که در ایران مورد استفاده قرار گرفت این این نوع مدل چیلرها بود که شرکت کریر یا سرما آفرین با کمپرسور کریر یا کارلایل می ساخت. همچنین شرکت ساراول نیز چیلر با کندانسور آبی و کمپرسور سیلندر پیستونی با استفاده از کمپرسور دی وی ام کوپلند را تولید می نمود.

تعمیر چیلر پیستونی آب خنک شامل بخش های متعددی است که شامل تعمیر کمپرسور پیستونی چیلر , سرویس و اصلاحات تابلو برق، شستشوی شیمیایی ( اسید شویی چیلر) و مکانیکی کندانسور ( سیخ زدن کندانسور چیلر)، نشت یابی چیلر و یا تعمیرات اساسی، سرویس اورهال چیلر می شود. تعمیرات کمپرسور سیلندر پیستونی شامل دو بخش سیم پیچی و مکانیکال است.

مکانیکال کمپرسور سیلندر پیستونی همانظور که از اسمش پیداست شامل دو عضو اصلی سیلندر و پیستون است که اویل پمپ نیز از قطعات اصلی آن می باشد. شاطون و گژنپین، بلبرینگ و… هم سایر قسمت های کمپرسور را تشکیل می دهند. سیم پیچ کمپرسور دائما در معرض برخورد با فریون برگشتی از اواپراتور است که جهت خنک نمودن سیم پیچ این طراحی صورت گرفنه است. اگر در سیکل سرمایش فریونی دچار برگشت مایع شویم و به سیلندر ورود پیدا کند پیستون ها بدلیل عدم تراکم پذیری فریون مایع دچار شکستی و در نهایت آسیب دیدن کمپرسور و تعمیر چیلر پیستونی می گردد.

 

 

دلایل خرابی چیلرهای پیستونی

این چیلرها اگر بصورت استاندارد طراحی و ساخته شوند و تحت نظر اپراتور اهل دانش مورد بهره برداری قرار گیرد و سرویس های دوره ای آن بصورت منظم صورت گیرد این چیلر هیچ گاه خراب نخواهد شد. معمولا چیلرهایی که مکررا خراب میشوند در این چهار مرحله کوتاهی صورت میگیرد که بصورت خلاصه شامل طراحی , ساخت , نصب و راه اندازی و سرویس های دوره ای میباشد.

تعمیر چیلر پیستونی هوا خنک

 

نحوه تعمیر و راه اندازی چیلر پیستونی

تعمیر چیلر سیلندر پیستونی در انواع مختلفی وجود دارد. شامل تعمیر کمپرسور پیستونی چیلر , تعمیر یا تعویض کندانسور چیلر , تعمیر و یا تعویض اکسپنشن ولو چیلر و تعمیر و یا تعویض اواپراتور میباشد. نشت یابی و رفع نشتی چیلر نیز جزو تعمیرات میباشد و در هنگامی که فریون سرمازای چیلر از سیستم خارج شده صورت میگیرد. ایرادات تابلو برق و کنترلر گاهی موجب خرابی میشود که باید علت آن پیدا شود و تعمیرات الکتریکی چیلر صورت گیرد.

چیلر های سیلندر پیستونی یکی از اولین چیلر هایی هستند که توسط کارخانجات طراحی و ساخته می شدند. این چیلرها دارای شکلی ساده از چیلرهای امروزی بودند که شامل اجزای اصلی کمپرسور سیلندر پیستونی، کندانسور آبی، شیر انبساط و اواپراتور هستند. در این مقاله قصد داریم به تعمیر چیلر پیستونی بپردازیم. همچنین می توانید جهت اطلاع بیشتر از اقدامات تعمیر چیلر اسکرو به مقاله مربوط به آن مراجعه کنید.

کمپرسور سیلندر پیستونی از لحاظ بدنه به 3 دسته تقسیم می شود که شامل کمپرسور بسته یا هرمتیک (hermtic)، کمپرسور نیمه بسته یا سمی هرمتیک ( semi hermtic) کمپرسور باز یا اوپن (open) است. در چیلرهای کوچک از کمپرسور هرمتیک یا قابلمه ای که بیشتر در یخچال ها استفاده می شود، در مینی چیلرهای ظرفیت پایین نیز استفاده می شود. این کمپرسورها در هنگام تعمیر چیلر پیستونی، تعویض می گردد.

کمپرسور هرمتیک غیرقابل تعمیر است. در تعمیر چیلر پیستونی با کمپرسور سیلندر پیستونی باز، اقدامات شامل قسمت های مختلفی است که سیم پیچی الکتروموتور کمپرسور نیز به آن اضافه می شود .بدلیل اینکه ساختار کمپرسور فریونی باز به گونه ای است که کمپرسور و الکتروموتور توسط شفت و کوپلینگ بهم متصل شده اند.

 

نکات نگهداری پس از تعمیر چیلرهای پیستونی

هنگامی که تعمیر چیلر پیستونی  انجام میشود چیلر را راه اندازی میکنیم و آماده بهره برداری میشود. در این هنگام اپراتور باید مواردی را در جهت حفظ کیفیت چیلر انجام دهد تا اولا سرمایش چیلر کاهش نیابد دوما مجددا خراب نشود. ابتدا باید برنامه ریزی بلند برای سرویس چیلر صورت گیرد که در چیلرهای صنعتی بصورت دو بار در سال و در چیلرهای تهویه مطبوع یک بار در سال میباشد. نگهداری چیلر نیز باید بصورت منظم در ساعات مختلف شبانه روز یادداشت و ثبت شود.

تعمیر چیلر پیستونی آب خنک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + نه =